ialovenionline
sesiuni instruire politisti iasi 2

Polițiștii din Ialoveni și Iași participă la cursuri de instruire în cadrul unui proiect transfrontalier

14 ianuarie 2021
865 vizualizări

La data de 13 ianuarie 2021, la Iași a avut loc lansarea cursurilor de instruire pentru polițiștii din raionul Ialoveni și județul Iași, activitate ce face parte din proiectul transfrontalier finanțat de Uniunea Europeană “Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”, implementat de către Consiliul raional Ialoveni, în parteneriat cu Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română – Regiunea 1 Iași.

Cursurile de instruiri se adresează unui număr de 120 de polițiști din România și Republica Moldova, pe următoarele teme:

  • metode moderne de investigare și urmărire penală folosite de polițiști in activitatea de combatere a infracționalității; 
  • protecția și promovarea drepturilor omului; 
  • comunicarea cu membrii comunității. 

Deschiderea evenimentului a avut loc în prezența invitaților din Republica Moldova, Anatolie Dimitriu, Managerul de proiect, Vitalie Țurcan, Șef al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Comisar Șef și a reprezentanților parții române, Costel Gâtlan, Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Comisar Șef și Gheorghe Fotea președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor – Secția Română – Regiunea 1 Iași.

sesiuni instruire politisti iasi 8

Managerul de proiect, Anatolie Dimitriu, a menționat că această inițiativă este o premieră, când Inspectoratele de Poliție la nivel local din România și Republica Moldova, împreună cu administrația publică locală, cooperează printr-un proiect transfrontalier pentru a contribui la securitatea în regiune.

sesiuni instruire politisti iasi 5

Costel Gâtlan, Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și Vitalie Țurcan, Șef al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, și-au exprimat dorința de a consolida acest parteneriat, proiectul dat fiind o oportunitate de a da startul unor noi inițiative comune.

Obiectivul general al proiectului este de a crește eficiența unităților de poliție din raionul Ialoveni și a județului Iași, prin îmbunătățirea facilităților și echipamentelor de operare a două inspectorate de poliție, dezvoltarea competențelor a 120 de polițiști de pe ambele părți ale frontierei, consolidând cooperarea lor. De asemenea, pentru unitățile de poliție din România și din Republica Moldova, vor fi achiziționate sisteme informatice, imprimante multifuncționale și vehicule auto, proiectate pentru un răspuns rapid și eficient privind securitatea cetățeanului și ordinea publică. 

Proiectul BRITPOC este în implementat în perioada 14.07.2020 – 13.07.2021 și finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI). Valoarea totală a proiectului este de 209.570 Euro, dintre care 89,9% este finanțarea nerambursabilă a Uniunii Europene, iar 10,1% reprezintă contribuția partenerilor.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările