ialovenionline
colaj proiect kas

Portalul IaloveniOnline dezvoltat cu sprijinul Uniunii Europene și a Fundației Konrad Adenauer

26 august 2021
716 vizualizări

Unicul site de știri din raionul Ialoveni, www.ialovenionline.md, s-a relansat anul trecut cu o nouă interfață, modernă și receptivă oricărui tip de dispozitiv, grație proiectului „Tineri în acțiune pentru o guvernare locală mai bună”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

În perioada aceluiași proiect, a fost creată o echipă de 15 activiști civici din raionul Ialoveni, care au fost implicați într-un set de activități pentru a fi pregătiți să participe activ la procesele de guvernare locală. Tinerii au monitorizat lucrul administrației publice locale, au contribuit la dezvoltarea compartimentului “Sesizări” de pe site, au fost implicați în procesul de petiționare și au participat la elaborarea clipurilor video de tip MOJO (mobile journalism).

În cele 12 luni de implementare a proiectului, 1 septembrie 2020 – 31 august 2021, au fost realizate peste 250 de articole despre activitatea guvernării locale, 12 materiale jurnalistice despre probleme din comunitate, două rapoarte de monitorizare a transparenței decizionale online a primăriilor din raionul Ialoveni, precum și 25 de transmisiuni directe/înregistrări ale evenimentelor publice.

Pe parcursul proiectului, portalul a fost accesat de circa 200.000 de ori, 65% dintre vizitatori fiind din țară, iar 35% din diasporă, inclusiv 6,13% din Marea Britanie, 5,74 din Statele Unite, 5,25% din Italia, 2,89 din Germania, 2,65% din Irlanda, 2,59% din România etc. Numărul urmăritorilor pe pagina de Facebook a IaloveniOnline a crescut cu circa o mie de persoane, ajungând la 4.128.

Astfel, locuitorii din raionul Ialoveni, inclusiv cei din diaspora, vor beneficia în continuare de un portal online de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

Pagina web www.ialovenionline.md a fost creată în 2009, iar pe parcursul anilor, a fost sprijinită de mai mulți parteneri și donatori occidentali. În următoarea perioadă, IaloveniOnline este susținut în cadrul proiectului „IaloveniOnline.md – watchdog (câine de pază) pentru o guvernare locală mai responsabilă, incluzivă și transparentă”, finanțat de Canada Fund for Local Initiatives.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările