ialovenionline
Foto 1

Premier Energy vine cu precizări, după ce la sfârșitul lunii mai, doi șoferi au săvârșit acțiuni nepermise și extrem de periculoase, soldate cu moartea unui tânăr

9 iunie 2023
501 vizualizări

Doi șoferi ai unei autobasculante de mare tonaj și-au pus viața în pericol în urma unor acțiuni ilegale și extrem de periculoase în zona de protecție a LEA 10 kV, în orașul Ialoveni. Incidentul s-a produs la sfârșitul lunii mai și s-a soldat cu electrocutarea mortală a unui tânăr de 30 de ani iar cel de-al doilea încercând să-l salveze a suferit un  șoc electric. Agenția Națională în Reglementare în Energetică și organele de drept investighează circumstanțele în care s-a produs tragicul accident.

„Cei doi șoferi implicați manevrau o autobasculantă de mare tonaj în proximitatea LEA 10 kV. La un moment dat, în timp ce autocamionul staționa nemijlocit sub conductorii electrici aflați sub tensiune, ei au decis să ridice bena, urmărind procesul din afara cabinei, de la aproximativ 2 metri de vehicul. În urma realizării acestei acțiuni, bena metalică a atins succesiv doi conductori, provocând astfel un scurtcircuit.

 Observând atingerea de conductori, unul dintre șoferi s-a apropiat de cabina autobasculantei pentru a opera cu maneta de ridicare/coborâre a benei, dar a fost electrocutat, deoarece se afla în apropierea părților metalice ale autocamionului care era sub tensiune pe pământul umed. Cel de-al doilea șofer, care stătea în acest moment în apropiere i-a sărit în ajutor, intenționând să-l tragă într-o parte, dar a nimerit sub acțiunea tensiunii, a suferit un șoc electric și a început să strige. Deoarece între timp bena autocamionului a revenit în poziția inițială de jos și a dispărut, astfel, contactul cu conductorii electrici, acest fapt i-a salvat viața celui de-al doilea șofer.

Auzind strigătele și văzând că ard anvelopele autocamionului, de locul tragicului incident s-a apropiat o a treia persoană, care l-a îndepărtat de camion pe șoferul electrocutat ce zăcea la pământ. Văzând că victima este inconștientă, a apelat Serviciul unic de urgențe 112 pentru a solicita ajutor, după care a încercat împreună cu șoferul rămas în viață să o readucă în simțiri. Sosiți la fața locului, medicii ambulanței au constatat decesul persoanei electrocutate. Cazul este investigat de o comisie a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și de organele de drept”, precizează compania.

Compania solicită populației și agenților economici să respecte cu strictețe normele de securitate în zona de protecție a instalațiilor electrice, unde sunt interzise categoric orice activități neprevăzute de Regulamentul cu privire la protecția rețelelor electrice, aprobat prin Hotărârea  nr. 514 a Guvernului Republicii Moldova. 

Despre orice defecțiune a firelor electrice trebuie informat imediat operatorul de distribuție, la numărul de telefon: (022) 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările