ialovenionline
3 10 scaled

Premierul Dorin Recean, în vizită în câteva localități din raionul Ialoveni

14 septembrie 2023
411 vizualizări

Premierul Dorin Recean a avut ieri, 13 septembrie, o vizită în raionul Ialoveni. Vizita a început în satul Ulmu, unde prin intermediul programului „Satul European” sunt realizate lucrările de reparație și termoizolare a clădirii gimnaziului „Mihai Eminescu”.

Proiectul, finanțat de Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, în valoare totală de 2,7 milioane de lei, este la final, lucrările fiind executate în proporție de 95%. Prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că  datorită termoizolării, costurile pentru încălzire vor scădea semnificativ, iar resursele financiare economisite vor putea fi redirecționate către alte necesități educaționale.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina Guvernului, șeful Executivului a discutat cu profesorii gimnaziului și a apreciat dedicația acestora, menționând că efortul zilnic pe care îl depun reprezintă o investiție importantă atât în viitorul fiecărui elev, cât și în viitorul țării noastre. În același timp, potrivit premierului, autoritățile vor continua să construiască un sistem de învățământ bazat pe calitate, performanță și meritocrație.

De asemenea, premierul a întreprins o vizită și în comuna Mileștii Mici, la fabrica de vinuri „Mileștii Mici” și la un alt agent economic. Primara de Mileștii Mici, Rodica Agrici, s-a arătat astăzi, într-o intervenție video, nemulțumită de faptul că nu a fost anunțată de vizita premierului în comuna pe care o conduce. „Să mergi tu prin localitatea, comuna Mileștii Mici și să nu anunți primarul, consilierii locali? (…) Să știți domnilor deputați, candidat PAS la Primăria Mileștii Mici, că de la primarul de Milești Mici nu miroase urât. Dacă anunțați să veniți, eu aveam să vin la întâlnire cu dumneavoastră. Vă spuneam cu ce probleme are comuna, vă puneam niște întrebări”, a spus primara pe pagina sa de Facebook.

O altă vizită a fost la Costești, la afacerea cu struguri a familiei Vidrașco, care exportă de mai bine de 6 ani pe piața din UE, în special în marile rețele de supermarket din România și Polonia, dar și SUA, struguri de calitate înaltă, conform standardelor europene.

„Maria și Vladimir Vidrașco, împreună cu fiii Veaceslav și Vladimir, sunt un exemplu de spirit antreprenorial demn de urmat. Ei practică tehnologizarea inteligentă a agriculturii – investesc în tehnologii inovatoare ce susțin producerea în masă a strugurilor calitativi, pe plantații moderne. Cooperativa beneficiază din plin și de sprijin din partea statului și a partenerilor internaționali, pentru a-și extinde capacitatea de producere și dezvolta în continuare afacerea”, a scris pe pagina sa de Facebook, Dorin Recean.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările