ialovenionline

Guvernare locală

money symbol unsplash

Primăria comunei Țipala invită cetățenii la consultări publice. Bugetul propus spre aprobare pentru anul viitor constituie circa 10 milioane lei.

27 noiembrie 2020
735 vizualizări

Primăria comunei Ţipala, raionul Ialoveni, aduce la cunoștință despre organizarea consultărilor publice prin solicitarea opiniilor societăţii civile, experţilor, asociaţilor profesionale, mediului academic, a următoarelor proiecte de decizii:

1. Cu privire la aprobarea bugetului comunei Ţipala  pentru anul 2021 în prima lectură

2. Cu privire la aprobarea bugetului comunai Ţipala pentru anul 2021 în lectura a doua

3. Cu privire la stabilirea plății pentru prestarea serviciilor  la primărie, pentru anul 2021

4. Cu privire la aprobarea  taxelor locale pentru anul 2021

5.  Cu  privire  la  stabilirea  cotelor  impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitul funciar pentru anul 2021

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectelor de decizie și scopul final constă în obținerea actelor normative ale consiliului comual Ţipala, care vor reglementa partea financiară (totalitatea veniturilor, cheltuielilor, soldului, surselor de finanţare, plafonul datoriei unității administrativ-teritoriale, etc.) în procesul exercitării funcţiilor din competenţa autorităților / instituțiilor publice conform legislaţiei în vigoare în anul bugetar 2021.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectelor de decizie și scopul final constă în executarea politicii fiscale, inclusiv  politica autorității publice locale în domeniul taxelor și impozitelor locale care constituie resursele bugetului local.

Beneficiarii proiectelor de decizie sunt instituțiile publice şi locuitorii din comuna Ţipala.

Părțile interesate pot prezenta și/sau expedia recomandările la proiectele de decizie supuse consultării publice:

  • Pe suport de hîrtie pînă pe data de 01.12.2020 la primăria comunei Ţipala sau în cadrul audierilor  publice organizate pe data de 02.12.2020 , ora 15:00 în sala de şedinţe din cadrul primăriei comunei Ţipala.
  • Pînă pe data de 01.12.2020  în format electronic pe adresa electronică: [email protected]

Persoanele responsabile de colectarea și examinarea recomandărilor:

  • Neculai Maria, contabil şef, tel. 026861284
  • Rotaru Maria, specialist, 026861284
  • Bezerdic Zinaida, secretar, 026861238

Proiectele de decizii cu anexe sunt disponibile pe pagina oficială a Primăriei comunei Ţipala: tipala.md sau pe panoul din holul primăriei.

Audierile publice vor fi organizate cu respectarea regulilor de siguranță recomandate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Organizația Mondială a Sănătății, în contextul COVID-19.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările