ialovenionline

Guvernare locală

179922934 2119705791505297 5191039708357181556 nsursa foto: ABS Recycling

Primăria Dănceni inițiază un parteneriat cu o companie de sortare și reciclare a deșeurilor

29 aprilie 2021
474 vizualizări

Satul Dănceni din raionul Ialoveni urmează să întreprindă măsuri la capitolul gestionarea deșeurilor. O întrevedere în acest sens a avut loc între primarul localității, Victoria Butuc-Guranda și reprezentantul unei companii de colectare selectivă, sortare și reciclare a deșeurilor.

În urma întrevederii, s-a decis implementarea mai multor proiecte, anunță primarul Dănceniului.

„Am vizitat groapa noastră de deșeuri, am vorbit despre procesul de colectare a plasticului de mai bine de un an și despre cum putem ajuta mediul să respire mai ușor! Vom implementa mai multe proiecte în comun de diminuare a cantității deșeurilor aruncate în natură, prin sortare, reciclare și compostare”, scrie Victoria Butuc-Guranda.

„Satul Dănceni este situat într-o zona pitorească și care poate fi exploatată corect prin protecția mediului înconjurator. Astăzi, am convenit la inițierea unui parteneriat cu doamna primar Victoria Butuc – Guranda de a valorifica deșeurile reciclabile și de a stopa înhumarea lor în natură. Abs Recycling Moldova susține autoritățile publice locale și încurajează ca toate regiunile sa devine responsabile fața de natură. Astfel, vom reuși sa dezvoltam o economie sustenabila, verde și un mod de viața sanatos”, se spune într-o postare a companiei ABS Recycling.

Compania „ABS” este unicul proiect de sortare a deșeurilor din Republica Moldova. A început să activeze în domeniul gestionării deșeurilor în anul 2006. Compania are o rețea de containere pentru colectarea selectivă, în care încurajează cetățenii să depoziteze toate deșeurile reciclabile. De asemenea, compania deține o fabrică de sortare, unde toate deșeurile generate în mun. Chișinău, trec printr-o sortare automată și manuală, dar și o fabrică de reciclare în satul Peresecina, Orhei.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările