ialovenionline

Guvernare locală

Primaria Ialoveni 1

Primăria Ialoveni anunță consultări publice pentru proiectul taxelor locale, a taxelor funciare și proiectul bugetului pentru 2022

9 noiembrie 2021
721 vizualizări

Primăria Ialoveni invită locuitorii orașului la consultări publice în privința a trei proiecte de decizie. Este vorba despre proiectul cu privire la aprobarea bugetului orașului pentru anul 2022, proiectul cu privire la stabilirea cotelor impozitului funciar și pe bunurile imobiliare pentru anul 2022 și proiectul cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2022.

Consultările publice vor avea loc pe 17 noiembrie, ora 17:00 în incinta Casei de Cultură „Andrei Ungureanu”.

Proiectele au fost publicate pe pagina web a primăriei.

Conform proiectului bugetului, bugetul pentru anul 2022 se planifică în sumă de 50.390.700 lei, cu 5 milioane mai mult decât bugetul din 2021 și cu peste 7 milioane mai mult decât bugetul din 2020. Din suma de 50 de milioane de lei, 26,4 milioane vor veni din bugetul de stat, iar aproape 24 de milioane vor constitui venituri proprii ale localității. Se planifică a acumula 3,2 milioane din taxe locale, 18,8 milioane din impozite și 1,8 milioane din prestări servicii.

Proiectul cu privire la taxele locale prevede majorarea mai multor taxe precum cele aplicate benzinăriilor, farmaciilor, florăriilor etc. Cu un articol detaliat la acest subiect vom reveni curând.

Taxele funciare, însă, rămân neschimbate, conform proiectului.

Potrivit autorităților, sugestiile cu privire la proiectele supuse consultării publice pot fi expuse pe paginile web ialoveni.md și pagina de Facebook a Primăriei, sau în ziua desfășurării ședinței, în direct, pe platforma ZOOM. Pentru a fi conectați la ședință urmează să sunați la numărul de telefon 0268 22484 pentru a indica poșta electronica la care să vi se trimită linkul de acces.

img 1 1636998983185

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările