ialovenionline

Guvernare locală

186264932 2630336523924560 8170560854750103866 nsursa foto: Petru Frunze/Facebook

Primăria Puhoi a primit în proprietate clădirea în care ar urma să fie deschis un punct de asistență medicală urgentă

21 mai 2021
655 vizualizări

Consiliul Raional Ialoveni a transmis din proprietatea sa în proprietatea Primăriei Puhoi, cu titlu gratuit, un bun imobil cu o suprafață de peste 272 de metri pătrați. În respectiva clădire, căreia i s-a atribuit un statut cu destinație medico-socială, urmează să fie amenajat un punct de asistență medicală, de care vor beneficia circa 12 mii de locuitori din patru localități din preajmă. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Raional la 14 mai, iar la 20 mai a intrat în vigoare odată cu publicarea acesteia în Registrul de Stat al actelor locale.

Potrivit deputatului Petru Frunze, care a participat la ședința Consiliului, la 13 mai, consiliul local Puhoi a alocat deja mijloace financiare pentru conectarea încăperii la rețeaua de apeduct și canalizare.

În acest moment specialiștii elaborează documentația tehnică pentru a afla de câți bani este necesar să fie efectuate lucrări de reparație și construcția garajelor pentru ambulanțe, mai spune deputatul.

Amintim că anterior, președintele raionului Mihail Silistraru a declarat pentru IaloveniOnline că autoritățile sunt în căutarea resurselor financiare pentru a începe lucrările. „Ne gândim că primăriile și Consiliul Raional vor contribui, s-ar putea ca și Ministerul Sănătății să contribuie. Trebuie să facem un deviz de cheltuieli, iar apoi să căutăm surse”, a spus președintele raionului, Mihail Silistraru.

Potrivit președintelui raionului, CNAMUP și Ministerul Sănătății sunt de acord cu deschiderea în satul Puhoi a unui punct de asistență medicală urgentă, însă e nevoie de condiții.

Capturadsf
Capturadf


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările