ialovenionline

Guvernare locală

Semnarea Acordului cu Vranov nad Toplou

Primarul orașului Ialoveni a semnat Acordul de colaborare cu orașul Vranov nad Topľou din Slovacia

28 iunie 2023
355 vizualizări

Orașul Ialoveni, Republica Moldova, s-a înfrățit cu orașul Vranov nad Topľou, Regiunea Prešov, Slovacia. Acordul de cooperare a fost semnat la data de 16 iunie 2023, de către primarii celor două orașe, Sergiu Armașu și Jan Ragan.

Acordul prevede consolidarea relațiilor de cooperare și promovare în comun a unor proiecte de dezvoltare în domeniul economic, social, cultural, învățământ, turism, protecția mediului înconjurător, promovarea energiei regenerabile, intensificarea schimbului de experiență și a bunelor practici, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a orașelor.

Relațiile dintre Ialoveni și Vranov nad Topľou s-au dezvoltat și consolidat prin organizarea vizitelor oficiale, asigurarea comunicării și a schimbului de informații cu scopul de a îmbunătăți activitatea și serviciile oferite de administrația publică locală.

Printre proiectele propuse și pentru care administrația orașului Ialoveni a fost asigurată cu susținere imediată din partea ambasadei Slovaciei în Republica Moldova este proiectul de amplasare a panourilor fotovoltaice la grădinița „Lăstărel” din Ialoveni.

Anterior, primarul orașului Ialoveni a declarat pentru IaloveniOnline că își dorește ca în orașul Ialoveni să fie deschisă și o uzină de fabricare a panourilor solare, după modelul uzinei din orașul Vranov nad Topľou.

Vranov nad Toplou fabrica de panouri solare
Vranov nad Toplou vizita

Potrivit Primăriei Ialoveni, importanța semnării acordului de cooperare și promovare a proiectelor comune sporește în mod semnificativ în contextul consolidării recente a parcursului european al Republicii Moldova, parcurs susținut de către cetățeni, și al continuării cursului ascendent al relațiilor bilaterale dintre Slovacia și Republica Moldova.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările