ialovenionline
Screenshot

Procuratura raionului Ialoveni are un nou șef. Avere: zeci de terenuri, donații de mii de euro, casă, apartament și alte bunuri

16 iunie 2021
2854 vizualizări

UPDATE (17 iunie): Purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Procurorilor, Eugen Roșca, a confirmat pentru IaloveniOnline că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a semnat ordinul de numire în funcție a procurorului șef al Procuraturii raionului Ialoveni, Vladislav Cojocaru, începând cu 1 iunie 2021.

Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat un nou șef al Procuraturii raionului Ialoveni. În urma unui concurs, cu un singur candidat, declarat învingător a fost Vladislav Cojocaru. Astfel, CSP a transmis procurorului general propunerea de numire a lui Vladislav Cojocaru, pe un mandat de 5 ani, în funcția de procuror-șef al Procuraturii Ialoveni.

Potrivit datelor referitoare la profilul profesional al candidatului, Vladislav Cojocaru a acumulat 17 ani și 7 luni vechime de muncă în funcția de procuror, dintre care 9 ani și 11 luni a deținut funcții de conducere.

Vladislav Cojocaru a fost angajat în organele procuraturii la 3 octombrie 2003, activând în funcția de procuror în cadrul Procuraturii raionului Soroca. Din 2 octombrie 2009 a ocupat o funcție în cadrul Procuraturii Generale, Secția nr 1, iar începând cu 29 decembrie 2010 a ocupat funcția de adjunct al procurorului raionului Soroca. În august 2016, acesta a fost numit în funcția de șef al Procuraturii raionului Căușeni, iar de la 18 decembrie 2019 a fost detașat în funcția procuror-șef adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție. La 24 martie 2020, acesta a fost desemnat procuror șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni.

Întrebat despre viziunile sale manageriale în calitate de procuror șef al raionului Ialoveni, Vladislav Cojocaru a răspuns:

„În funcția deținută ca șef interimar, de o lună de zile, am o experiență de conducător. Ce ține de managerial, Procuratura raionului Ialoveni puțin se deosebește de Procuraturile în care am fost anterior, prin amplasarea sa, aproape de municipiul Chișinău, o categorie de infracțiuni de alt aspect, de aceea voi atrage atenția ca aceste categorii de infracțiuni să fie investigate la maxim. Ce ține de efectivul procuraturii, o sa facem să aibă o pregătire profesională mai bună, ce ține de sediul, care este într-o situația dezastruoasă, voi face eforturi pentru a identifica soluții de îmbunătățire a condițiilor de lucru”.

Averea familiei Cojocaru: zeci de terenuri, SRL-uri, casă, apartament, mașină, salarii de zeci și sute de mii de lei

Conform declarației sale de avere, Vladislav Cojocaru a obținut în anul 2020 un salariu de circa 35,5 mii lei, iar soția sa, care activează în cadrul unui cabinet de avocatură, a obținut în anul 2020 un onorariu de peste 282 de mii de lei.

Familia procurorului a obținut, în anul 2020, donații în sumă totală de peste 114 mii lei, 8000 de euro și 1600 de dolari.

De asemenea, familia procurorului a obținut peste 22 de mii de lei din darea în arendă a unor spații, 21 de mii de lei drept indemnizații de la CNAS, peste 16 mii de lei drept indemnizații din România și peste 274 de mii de lei din activitatea unui SRL.

Familia procurorului mai deține o mașină Skoda Superb din anul 2017, o casă de locuit, un apartament, un imobil de 117 metri pătrați, 40% dintr-un alt imobil,  39 de terenuri agricole (cote-părți din terenuri sau în întregime), 3 terenuri intravilane, un teren extravilan.

Familia Cojocaru deține câte o jumătate din două  SRL-uri din Soroca și 8 acțiuni dintr-o Societate pe acțiuni. Toate trei au drept tip de activitate comerț și chirie.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările