ialovenionline
s

Programul național de dezvoltare „Satul European” lansat pentru primăriile din țară

23 martie 2022
452 vizualizări

Administrațiile Publice Locale din țară vor putea aplica la fonduri pentru a-și dezvolta localitățile în cadrul unui nou program de dezvoltare „Satul European”. Proiectele vor fi finanțate cu până la  10 milioane de lei iar perioada de implementare este de 12 luni. Termenul-limită de depunere a proiectelor este 20 aprilie 2022.

Astfel prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) vor fi finanțate proiecte privind alimentarea cu apă și sisteme de canalizare, termoizolarea clădirilor, creșterea atractivității turistice, dezvoltarea infrastructurii economice.

Pentru anul 2022 s-a alocat un buget de circa 770 de milioane de lei pentru dezvoltarea regională și locală, dintre care 300 de milioane de lei pentru îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare regionale (apeducte, canalizări), dezvoltarea economică a regiunilor prin îmbunătățirea infrastructurii de suport pentru afaceri și crearea locurilor de muncă în regiunile de dezvoltare.


Autoritățile publice locale vor depune personal dosarele cu cererile de finanțare, împreună cu documentele-suport, la sediul Agențiilor de Dezvoltare Regională (Nord, Centru, Sud, Găgăuzia), în perioada 22 martie – 20 aprilie 2022.

Actele necesare pentru participare la concurs este afișată pe site-ul satuleuropean.gov.md.

Dosarele cu cererile de cofinanțare din sursele de asistență externă vor fi depuse fizic la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pe tot parcursul anului 2022.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările