ialovenionline
28defeec e726 4c3d be25 28c0e65cc160

Proiect înregistrat în Parlament: Referendumul constituțional va avea loc la 20 octombrie

19 aprilie 2024
467 vizualizări

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a înregistrat în Parlament proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului republican constituțional privind dezideratul european, după ce Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv inițiativei organizării acestui referendum. Anunțul despre înregistrarea proiectului a fost făcut de președintele Parlamentului Igor Grosu. 

Potrivit proiectului înregistrat de PAS, referendumul urmează a fi desfășurat la data de 20 octombrie 2024, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea:

Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?

„Parlamentul acum pregătește toate demersurile necesare pentru a stabili data referendumului si a alegerilor prezidențiale pe 20 octombrie 2024. După votarea proiectului, acesta va fi remis Comisiei Electorale Centrale, pentru a iniția procedura de desfășurare a referendumului republican, în conformitate cu prevederile Codului Electoral.

La 20 octombrie, vocea poporului va spune clar în ce direcție vrem să ducem Republica Moldova. Decizia suverană a cetățenilor va fi consfințită și în Constituție. Noi nu avem timp de pierdut. E timpul ca și în Constituție să fie scris clar că locul nostru este în familia UE, unde pacea este garantată, iar bunăstarea asigurată. 

(…)Pentru prima dată în ultimele decenii, trăim nu doar speranța unui viitor mai bun, dar simțim că avem acum șansa unui prezent mai bun, și datoria de a a duce Republica Moldova în familia Uniunii Europene”, a spus Igor Grosu. 

Speakerul Parlamentului a chemat toate partidele, asociațiile din țară și din diasporă, să participe la promovarea aderării Republicii Moldova în UE:

„Este un obiectiv mai presus de interesele politice de partid. Toți cei care vor ca moldovenii să trăiască bine, în pace, să nu se teamă de siguranța și securitatea lor și a familiilor, să trăiască în bună înțelegere și în libertate acasă, au datoria de a munci pentru integrarea europeană. Vedem cum trăiesc cetățenii europeni, diaspora noastră vede zi de zi cum e să fii cetățean european. E timpul să devenim și noi cetățeni europeni”, a conchis Igor Grosu.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările