ialovenionline
pubela bardar

Pubelă de colectare a bateriilor uzate, instalată la Bardar. Primăria face apel către localnici

15 octombrie 2021
690 vizualizări

Deșeurile toxice pot fi vor putea fi colectate separat acum și la Bardar. Autoritățile locale au amenajat în incinta primăriei o pubelă pentru astfel de deșeuri. Astfel, bărdărenii pot aduce bateriile uzate și electrocasnicele de mici dimensiuni, care ulterior vor fi duse spre reciclare.

”Este inițiativa Primăriei. Noi am vorbit cu o companie, dar lor nu le este convenabil să vină tocmai la Bardar, de aceea am decis că vom duce noi deșeurile la ei. Oamenilor dacă o să le pese și nu le va fi lene, vor arunca acolo deșeurile toxice: baterii uzate, telefoane, blocuri de la telefoane, electrocasnicele mici. Dacă o să aducă cineva și vreun aparat mai mare, vom găsi soluții pentru a lua și electrocasnicele mari.

De asemenea, pregătim și vreo trei plase ca oamenii să poată arunca PET-urile. Ele vor fi amplasate în localitate”, ne-a spus primarul localității, Valeriu Rață.

De menționat că o baterie uzată, aruncată la coșul de gunoi, poluează până la 1 m de pământ și 10 litri de apă, iar deșeurile de echipamente electrice au un efect nociv de 10 ori mai mare decât cel al deșeurilor menajere.

Amintim că și în orașul Ialoveni există pubele pentru colectarea bateriilor uzate și a electrocasnicelor mici. Unde sunt amplasate acestea vedeți AICI.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările