ialovenionline
raionul ialoveni 45 ani

Raionul Ialoveni marchează 45 de ani de la fondare

30 septembrie 2022
1963 vizualizări

Consiliul raional Ialoveni organizează pe data de 2 octombrie 2022 un eveniment dedicat celei de a 45-a aniversări a raionului Ialoveni. Concertul cu genericul “Cu drag de raionul Ialoveni” va avea loc în Piața Unirii din orașul Ialoveni, cu începere de la ora 11:00. În program sunt incluși 14 artiști autohtoni, ansamblul artistic profesionist al Consiliului Județean Iași și orchestra raională de muzică populară. 

Totodată, organizatorii anunță și desfășurarea unui Târg cu produse autohtone.

Raionul Ialoveni a fost format în perioada sovietică, printr-un decret al Prezidiului Sovietului Suprem al RSS Moldovenești, din 25 martie 1977, cu denumirea inițială de raionul Kutuzov. La formare, în componența raionului au fost incluse aproximativ în proporții egale părți din teritoriile raioanelor Kotovsk (Hîncești), Anenii Noi și Strășeni.

În 1988 denumirea raionului a fost schimbată în forma istorică și cea actuală – raionul Ialoveni. Între anii 1999-2003 raionul a făcut parte din județul Chișinău. Prin reforma administrativ – teritorială din 2001, care a presupus reîntoarcerea la forma de organizare teritorială de la județe la „raioane”, raionul Ialoveni și-a căpătat forma și statutul actual.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările