ialovenionline
IMG 20201210 WA0001

VIDEO//Reacția primarului de Ialoveni: „Agentul economic trebuie să amenajeze acest spațiu”

18 februarie 2021
717 vizualizări

Petiția „Solicităm amenajarea căii de acces de lângă maternitatea Ialoveni (lângă Linella)” a locuitorilor din orașul Ialoveni, publicată pe petiționline.com și promovată de IaloveniOnline, a acumulat până în acest moment 64 de semnături.

Pentru a susține această inițiativă, puteți semna petiția pe acest link

Publicată și promovată pe Facebook, informația despre petiție a provocat reacții de susținere a mai multor locuitori, dar și comentarii din categoria că „locuitorii de acolo” trebuie singuri să-și rezolve problema.

A reacționat în comentarii și primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu. Acesta și-a exprimat opinia că agentul economic trebuie să-și amenajeze spațiul adiacent și că acei care au construit acolo o clădire nefinisată, să întoarcă bunul APL și atunci primăria Ialoveni va pune pavaj.

Comentariile le vedeți aici:

comentarii primar
comentarii primar la petitie

Trebuie de menționat că înainte de crearea petiției online, mai mulți locuitori din mahalaua respectivă au organizat un grup de inițiativă. Au formulat o petiție, au colectat semnături și au depus-o la Primăria Ialoveni. Documentul a fost înregistrat și are ștampila cu data de intrare 26.10.2020.

Suntem în luna februarie 2021. Cele 30 de zile, în care o autoritate publică este obligată să răspundă la o petiție înregistrată, au expirat demult. Însă nici până în ziua de azi, petiționarii n-au fost învredniciți cu vreun răspuns din partea Primăriei Ialoveni.

Anexăm foto cu petiția depusă la primărie:

WhatsApp Image 2020 11 13 at 21.02.20
WhatsApp Image 2020 11 13 at 21.02.20 1

Spațiul respectiv este într-o continuă degradare, mai ales în „sezonul glodului” când devine practic impracticabilă și un pericol public pentru oamenii care trec pe acolo în drum spre casă sau serviciu.

20201226 122929
20201226 122821

IaloveniOnline, va depune această petiție la Primărie și Consiliul raional Ialoveni și vom urmări subiectul până când acesta va fi soluționat în favoarea oamenilor.

„Această activitate a fost realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.”Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările