ialovenionline
recomandarea bibliotecarului IaloveniOnline 2

Recomandarea bibliotecarului: 11 lecturi pentru vară, pentru elevii din clasele gimnaziale

8 iulie 2023
701 vizualizări

Cărțile sunt o sursă inepuizabilă de învățare, iar tinerii cititori, prinși în mreaja cuvintelor, pornesc într-o călătorie fantastică de fiecare dată când încep o carte nouă. Tocmai de aceea „am dat o tură” printre rafturile cu cărți ale Bibliotecii Publice Orășenești „Spiridon Vangheli”, pentru a vă aduce o listă cu titluri de carte, potrivite pentru citit de către gimnaziști:

 1. „Vânătorii de comori – goana către Orașul de Aur”, James Patterson
 2. „Punci cu Porunci”, Michael Ende
 3. „Pomul de la Răscruce”, schițe, nuvele, povestiri, Ion Druță
 4. „Mătușica îngrozitoare”, David Walliams
 5. „Cea mai neplictisitoare școală din lume”, Sabrina J. Kirschner
 6. ”Agatha Mistery, Perla din Bengal”, Sir Steve Stevenson
 7. „Moartea căprioarei”, Nicolae Labiș
 8. „Cei trei mușchetari”, repovestire după romanul lui Alexandre Dumas
 9. „Aventurile lui Huckleberry Finn”, Mark Twain
 10. „Misterul rubinului oriental”, Geronimo Stitton
 11. „Romanul adolescentului miop”, Mircea Eliade
355066597 2120435094828828 6595320296179502288 n

Cărțile menționate mai sus se regăsesc pe rafturile Bibliotecii Orășenești „Spiridon Vangheli”. În mod normal, cărțile se împrumută cititorilor care au domiciliul în orașul Ialoveni, pe un termen de 10 zile. „Dacă nu au reușit să citească cartea în 10 zile, atunci ne sună și prelungim termenul cu încă 10 zile”, spune bibliotecara.

„Știm bine că profesorii dau elevilor, pe vară, o listă cu cărți pentru lectură, dar, ne dorim ca adolescenții să nu se limiteze la acea listă. Cu siguranță mai sunt cărți care merită atenția noastră, a copiilor, pentru dezvoltarea personală, pentru îmbogățirea vocabularului, imaginația. 

Chemăm adolescenții să vină la bibliotecă și noi îi vom ajuta cu drag să aleagă o carte ce li se potrivește, pe care să o ia acasă și să o citească în confortul lor. Nu în ultimul rând, îndemnăm cititorii să aibă grijă de cărțile pe care le împrumută, să citească cu acuratețe, pentru ca aceste cărți să poată ajunge într-o stare bună în mâinile a cât mai mulți copii”, spune bibliotecara Efrosinia Secrieru.

„De asemenea, biblioteca nu este doar carte și lectură, ci și un loc în care poți petrece timpul frumos. Avem și jocuri de societate, diverse aplicații și programe la tablete sau calculator. Biblioteca încearcă să se modernizeze și să mențină cititorii vechi, dar și să îi atragă pe cei vechi”, spune directoarea Bibliotecii Publice Orășenești „Spiridon Vangheli”, Diana Stegarescu.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările