ialovenionline
primaria milestii mici

Renumărarea voturilor, la Mileștii Mici. Cui i-a revenit al 13-lea mandat

13 noiembrie 2023
601 vizualizări

Buletinele de vot pentru alegerea consilierilor locali din comuna Mileștii Mici au fost renumărate, sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 18:00. În urma renumărării voturilor, nereguli esențiale nu au fost depistate. 

La procesul de renumărare au participat membrii birourilor electorale, observatorii Promo-LEX, reprezentanții partidelor. 

La stabilirea șirului descrescător, Partidul Schimbării și Partidul Acțiune și Solidaritate aveau aceeași valoare numerică. Astfel, pentru repartizarea celui de-al 13-lea mandat, reprezentanții celor două partide au tras la sorți. 

Tragerea la sorți a fost efectuată azi dimineață, iar în urma procesului, al 13-lea mandat a revenit Partidului Acțiune și Solidaritate. Astfel, PAS va deține 3 mandate în Consiliul local Mileștii Mici, iar Partidul Schimbării – 1 mandat. Partidul Social Democrat European deține 1 mandat, iar majoritatea este deținută de Platforma DA cu 8 mandate.

Amintim, renumărarea buletinelor de vot a fost cerută de candidata PAS, Aliona Castraveț, tocmai pentru a fi decisă atribuirea celui de-al 13-a mandat.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările