ialovenionline
recensamant 2024

Republica Moldova se pregătește pentru Recensământul populației și locuințelor 2024: Ce trebuie să știți și cum puteți contribui

22 martie 2024
340 vizualizări

Începând cu 8 aprilie și până pe 7 iulie 2024, Republica Moldova își deschide ușile pentru a participa la un eveniment de importanță națională – Recensământul Populației și Locuințelor (RPL) 2024. Recensământul, care are loc o dată la zece ani, este un proces vital pentru colectarea datelor demografice și a informațiilor despre locuințe în întreaga țară.

Fiecare locuință va fi vizitată de un recenzor, echipat cu legitimație și echipament specific (vestă, chipiu, tricou, rucsac, tabletă, toate cu logoul Recensământului 2024), care va colecta date cu privire la fiecare persoană din gospodărie (de exemplu: anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația ș.a.), cât și date despre locuință (cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței ș.a.). Participarea este obligatorie conform legii, iar furnizarea de răspunsuri corecte și complete este esențială pentru obținerea unor date fiabile.

Datele colectate sunt confidențiale și protejate de lege. Ele vor fi utilizate exclusiv în scopuri statistice și nu vor putea fi identificate individual. Recensământul oferă oportunitatea de a contribui la dezvoltarea comunității și țării, furnizând informații esențiale pentru elaborarea de politici și proiecte de dezvoltare.

Pentru mai multe informații despre recensământ și asistență gratuită, locuitorii pot accesa pagina web a Biroului Național de Statistică (BNS) sau pot suna la Linia Verde a recensământului. Proiectul este sprijinit de Uniunea Europeană și de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), reflectând importanța și impactul acestui proces pentru Republica Moldova.

Recensământul populației și locuințelor 2024 este un angajament civic și o oportunitate de a contribui la înțelegerea și dezvoltarea comunității și a țării. Prin participarea activă și cooperarea cu recenzorii, fiecare cetățean poate juca un rol în construirea unui viitor mai bun pentru Republica Moldova.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările