ialovenionline
popcorn

Reziduuri de pesticide în porumbul pentru popcorn. Cei care au cumpărat sunt rugați să nu le admită în alimentație

5 mai 2023
312 vizualizări

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că, prin Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente și Furaje (RASFF), a fost recepționată notificarea despre prezența reziduului de pesticid Chlorpirifos în porumb, destinat pentru producerea floricelelor din porumb, care reprezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor, precum și alte neconformități: neasigurarea trasabilității și prelungirea termenului de valabilitate la reambalarea produsului.

Conform documentelor de trasabilitate, produsul respectiv a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL ”SADRO-URSU”, mun. Chișinău, str. Uzinelor 188. Aceste boabe de porumb au fost preambalate în ambalaje cu cantități de 100g, 200g, 300g, 450g.

Astfel producătorul produselor menționate: SRL ”SADRO-URSU”, recheamă de la distribuitori toate loturile boabe de porumb fabricate și expuse spre comercializare.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul de telefon:

0(22) 29 26 16;

Linia Verde: 0 800 800 33;

Viber: 067675544;


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările