ialovenionline
Alegeri locale Rusestii Noi 2023

Ruseștii Noi: Opt partide și-au înaintat candidații pentru funcția de primar și de consilier

8 octombrie 2023
1281 vizualizări

În cursa electorală pentru obținerea unui mandat de primar în comuna Ruseștii Noi au fost înregistrate 8 persoane de liste de partid. Tot aceste partide au depus și câte o listă de candidați la funcția de consilier.  Cei opt candidați  pentru funcția de primar sunt:  Țapeș Valentin – Partidul Național Liberal, Gandrabur Victor – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Levința Ion – Partidul Acțiune și Solidaritate, Ana Trohin – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Breahnă Ion – Partidul Liga Orașelor și a Comunelor, Poalelungi Olesea – Partidul Platforma DA, Meșină Valentina – Partidul Democrația Acasă, Tonu Vasile – Partidul Liberal Democrat din Moldova. 

Țapeș Valentin, candidatul Partidului Național Liberal are 61 de ani, are studii superioare și este de profesie economist.

Gandrabur Victor, candidatul Partidului  Dezvoltării și Consolidării Moldovei are 36 de  ani, are studii superioare și este de profesie inginer constructor. 

Levința Ion, candidatul  Partidului Acțiune și Solidaritate are 41 de ani, are studii medii speciale și este de profesie profesor. 

Trohin Ana, candidata Partidului Socialiștilor din Republica Moldova are 51 de ani, are studii medii speciale și este de profesie vânzătoare. 

Breahnă Ion, candidatul Partidului Liga Orașelor și a Comunelor are 62 de ani, are studii medii speciale și este de profesie economist revizor.

Poalelungi Olesea, candidata Partidului Platforma DA are 48 de ani, are studii superioare și este de profesie tehnolog.

Meșină Valentina, candidata Partidului  Democrația Acasă este actuala primară a comunei Ruseștii Noi, aceasta a fost aleasă în 2019 pe lista aceluiași partid. Valentina Meșină are 54 de ani, are studii superioare și este de profesie profesoară.

Tonu Vasile, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova are 38 de ani, are studii superioare și este de profesie profesor.

Aceste partide ce au înaintat candidați la funcția de primar au înaintat și candidați la funcția de consilieri locali în Consiliul local al comunei Ruseștii Noi.
Partidul Național Liberal a înaintat 10 candidați, dintre care 4 femei și 6 bărbați. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a propus o listă cu 10 candidați, dintre care 4 femei și 6 bărbați. Partidul Acțiune și Solidaritate a înaintat 12 candidați, dintre care 5 femei și 7 bărbați. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a înaintat 8 candidați, dintre care 4 femei și 4 bărbați.  Partidul Liga Orașelor și a Comunelor are 13 candidați, dintre care 6 femei și 7 bărbați. Partidul Platforma DA a înaintat 7 candidați, dintre care 4 femei și 3 bărbați. Partidul Democrația Acasă are 13 candidați, dintre care 6 femei și 7 bărbați. Tot 12 candidați are și Partidul Liberal Democrat din Moldova, dintre care 7 femei și 5 bărbați.

PNL RUSESTII NOI CONSILIERI 2023
PSRM RUSESTII NOI CONSILIERI 2023
RUSESTII NOI CONSILIERI 2023 DEMOCRATIA ACASA
RUSESTII NOI CONSILIERI 2023 LOC
RUSESTII NOI CONSILIERI 2023 PAS
RUSESTII NOI CONSILIERI 2023 PLATFORMA DA
RUSESTII NOI PLDM 2023 CONSILIERI
RUSESTII NOI CONSILIERI 2023 PDCM

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările