ialovenionline
Untitled Prezentare 169poză simbol. Secția de votare nr 4, Ialoveni

Alegeri locale 2023: Sociteni – localitatea cu cei mai activi alegători din raionul Ialoveni

5 noiembrie 2023
3285 vizualizări

ACTUALIZARE ora 21:00. Toate secțiile de vot au fost închise. Conform datelor CEC, peste 1,1 milioane de alegători au votat astăzi în întreaga țară. În raionul Ialoveni, la urnele de vot s-au prezentat peste 37.42 de alegători.

Localitatea care a înregistrat astăzi cea mai mare prezență, din raionul Ialoveni, este Sociteni. Aici, mai mult de jumătate din alegători au mers la votare – 55,21%. Peste 51% din votanți și-au exercitat dreptul de a alege în localități precum Bardar, Țipala și Cigîrleni.

De cealaltă parte, localitatea cu cea mai mică prezență la vot a fost Ulmu – 34, 76%, urmată de Văsieni, Văratic, Hansca și Molești, unde mai puțin de 40% din alegători au mers la votare.

Untitled design 9

ACTUALIZARE ora 19:00. Sociteni rămâne a fi localitatea cu cea mai mare prezență la vot, dintre toate localitățile din raionul Ialoveni. Sociteni este urmat de Bardar și Cigîrleni. La celălalt capăt, conform datelor CEC, cei mai pasivi alegători din raion, până la ora 19:00, sunt cei Ulmu.

Untitled design 5

ACTUALIZARE ora 16:00. Cei pasivi alegători din raionul Ialoveni sunt cei din Văratic. În această localitate a fost înregistrată o rată a participării la vot, până la ora 16:00, de 27%. Totuși, în toate localitățile din raion a fost atins pragul de validare al alegerilor – 25%.

Localitățile cu cei mai activi alegători sunt Sociteni, cu o prezență la vot de 45%, Cigîrleni – 43%, Bardar – 42%, Țipala – 41%, Horodca – 41%.

Vezi mai jos prezența la vot înregistrată în fiecare localitate din raionul Ialoveni, către ora 16:00.

Screenshot 2023 11 05 at 16.15.27

Ora 12:00. Ruseștii Noi și Văsieni sunt localitățile cu cea mai mică prezență la vot din raionul Ialoveni. În cele două localități, circa 15% din alegători s-au prezentat la urnele de vot până la ora 12:00. De cealaltă parte, Cigîrleni și Pojăreni sunt localitățile cu cei mai activi alegători, înregistrându-se până acum o prezență de 27%. De menționat că Pojăreni este singura localitate din raion cu un singur candidat la funcția de primar.

La nivel de țară, rata prezenței la vot constituie 18%. Localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Pocrovca, raionul Dondușeni unde, până la această oră, se atestă o rată de circa 54 la sută, iar localitatea cu cea mai slabă prezență la vot se dovedește a fi Salcia din raionul Taraclia, unde s-au prezentat la urne 0,18 % dintre alegători.

Prezența la vot, în localitățile din raionul Ialoveni:

Screenshot 2023 11 05 at 12.32.39

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările