ialovenionline
Pojareni. 10.2023

Satul care va fi condus de un singur partid în următorii patru ani

9 noiembrie 2023
632 vizualizări

Pojăreni este unicul sat din raionul Ialoveni care va fi condus de reprezentanții unei singure formațiuni politice. La alegerile din 5 noiembrie, un singur partid a înaintat listă de consilieri și candidat la funcția de primar. Este vorba despre Partidul Social Democrat European (fostul PD), care va administra treburile satului în următorii patru ani. 

În satul Pojăreni, doar primarul a candidat pentru o un nou mandat la cârma Primăriei, acesta fiind înaintat de PSDE. Alți candidați nu și-au depus dosarele. (Vezi AICI ce părere au pojărenenii despre faptul că vor avea o singură opțiune pentru funcția de primar).

Astfel, Anatolie Chicerman a și câștigat alegerile cu 100% din voturile valabile exprimate ale celor care au decis să se prezinte la urnele de vot. Mai exact, 385 de voturi.

Tot PSDE a fost unicul partid care a înaintat o listă cu 13 candidaturi pentru cele 9 fotolii de consilier din cadrul Consiliului sătesc Pojăreni. Drept urmare, PSDE a strâns toate voturile.

Astfel, Pojăreni devine satul în care PSDE va conduce în următorii patru ani, deținând puterea totală în primărie.

Precizăm că în ultimii patru ani, Consiliul local a avut 8 consilieri democrați și un consilier al blocului ACUM, iar în perioada 2015-2019 consiliul sătesc Pojăreni a fost alcătuit din un comunist, 3 liberal democrați, 2 liberali și 3 democrați.

La 5 noiembrie, majoritatea alegătorilor din Pojăreni au votat PSDE și pentru Consiliul Raional Ialoveni – peste 75% din pojăreneni. Pe locul doi în preferințele oamenilor, pentru funcția de consilier raional este PAS – cu peste 19% din voturi. 

De menționat că Pojăreni este una din cele mai mici localități din raionul Ialoveni, cu o populație de sub 1000 de locuitori, însă s-a numărat printre localitățile cu cea mai mare prezență la vot la alegerile din 5 noiembrie, cu o rată a participării de peste 45%.

Screenshot 2023 11 07 at 09.29.17
Pojareni consilieri locali
Screenshot 2023 11 07 at 09.30.10

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările