ialovenionline
Untitled design

Satul Costești se va înfrăți cu comuna Șcheia din România

6 octombrie 2023
466 vizualizări

Consiliul local al satului Costești a aprobat un acord de înfrățire între satul Costești și comuna Șcheia, județul Suceava, România. Decizia a fost votată de aleșii locali la ședința Consiliului din 15 septembrie.

Șcheia este o comună în județul Suceava, Bucovina, România, formată din satele Florinta, Mihoveni, Sfântu Ilie, Șcheia (reședința) și Trei Movile.

În comună există Cetatea Șcheia, întâlnită și sub denumirea de Cetatea de Apus a Sucevei, este o cetate în ruine aflată în partea de nord-vest a orașului Suceava (în nordul României).

1280px Cetatea Scheia

Cetatea Șcheia a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea, în timpul domniei lui Petru al II-lea Mușat (1375-1391), în aceeași perioadă cu Cetatea de Scaun a Sucevei. A fost considerată cea mai veche cetate de piatră din epoca feudală, cunoscută până acum în Moldova.

Scheia jud Suceava

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările