ialovenionline

Guvernare locală

6470d6 325413d80bc54173a73c056b26673f70mv2

Satul Puhoi se va înfrăți cu încă o localitate din România

2 iunie 2023
771 vizualizări

Consilul Comunal Puhoi a aprobat o decizie cu privire la stabilirea legăturilor de colaborare, cooperare și de înfrățire a Primăriei Puhoi cu localitatea Matca, județul Galați, România. Potrivit deciziei, primarul satului, Ioan Goreanu, urmează să semneze Acordul.

„Abia am elaborat decizia consiliului, urmează în iunie sa facem înfrățirea”, spune primarul localității, care mai declară că, deocamdată, nu sunt planificate anumite proiecte comune.

De menționat că satul Puhoi are semnate Acorduri de înfrățire cu alte cinci localități din România: Moara Vlăsiei și Brănești din județul Ilfov, comuna Pianu din județul Alba Iulia, comuna Șotânga din județul Dâmbovița și comuna Drânceni din județul Vaslui.

În baza acordurilor de colaborare, Primăria Puhoi a beneficiat de ajutor considerabil pentru renovarea Casei de Cultură din Puhoi. Mai multe detalii vedeți AICI.

Comuna Matca are o populație de peste 11.500 locuitori. Fondul funciar constituie principalul potențial natural al comunei, în cadrul căruia fondul funciar agricol reprezintă circa 94%. Terenul agricol este valoros, principala ocupație a locuitorilor fiind agricultura, în special legumicultura. O alta bogăție naturală a comunei o constituie existența unor câmpuri de gaze, pe teritoriului comunei funcționând câteva sonde de extractive a gazelor.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările