ialovenionline
nicolae butnaciuc 1

Scrisoare din diaspora pentru Dodon: Voi vota împotriva ta, cu gândul la bunicul mort în Siberia, la camarazii sfârtecați la Nistru

11 noiembrie 2020
967 vizualizări

„Domnule Igor Nicolaevici Dodon,

Ma numesc Nicolae Butnaciuc, am 57 de ani și de 15 ani sunt în Italia la muncă împreună cu soția și cei doi copii. Sunt al 11-lea copil al unei familii de gospodari din Boroganii Comratului. Șase dintre noi suntem astăzi în afara Republicii Moldova, în UE, SUA dar și Rusia. Am luptat în Afganistan în trupele aeropurtate ale URSS, iar în Transnistria am făcut parte dintr-o grupă cu destinațe specială a Ministerului Securității Naționale fiind decorat cu Ordinul ”Ștefan cel Mare”.

Am decis să vă adresez această scrisoare în urma multiplelor atacuri la adresa noastră, a celor pe care disperarea și lipsa oricărei perspective la o viață normală în R.Moldova ne-a obligat să ne căutăm o bucată de pâine în lumea largă.

Igor Nicolaevici, am plecat din R. Moldova împreună cu soția și cei doi copii nu pentru a deveni milionari, ci pentru faptul că atât regimul Voronin, pe care tu l-ai slujit, cât și regimul lui Plahotniuc, pe care, de asemenea, l-ai slujit, ne-au adus în sapă de lemn și ne-au ucis orice speranță.

Spre deosebire de tine, care ne sfidezi astăzi din fotoliul de președinte unde te-a instalat Plahotniuc și Șor, eu și camarazii mei am luptat și am dovedit cu arma în mână că iubim Republica Moldova. În timp ce tu umilești veteranii și închei afaceri cu Krasnoselski la Condrița noi ne pomenim camarazi căzuți pe câmpurile de luptă în umbra micilor monumente pe care am reușit să le ridicăm din bani proprii, pentru că niciodată nu am uitat de R.Moldova așa cum afirmi tu, iar memoria istorică ne însoțește permanent. Fiecare dintre noi poartă cu durere în suflet o bucată din pământul de acasă.

Fiecare dintre noi, cei care suntem astăzi în diasporă, ne dorim să revenim acasă, să revenim pentru că din munca pe brânci în țări străine ne-am ridicat case ce astăzi stau părăsite fiind păzite de bătrânii noștri părinți ce ne văd atât de rar.

Și eu, Igor Nicolaevici, și alte sute de mii ca mine și ca familia mea, vrem să ne întoarcem acasa. Vrem să ne primim copii și nepoții în pragul caselor pe care din cauza ta și a celor ca tine le-am părăsit pentru că noi de la părinți am primit nu donații de milioane dar 7 ani de acasă.

Cu toții vrem să ne întoarcem acasă, pentru că noi cu adevărat iubim Moldova. Iubim acea Moldovă a oamenilor cinstiți, a oamenilor gospodari, care trăiesc din sudoarea frunți lor nu din corupție și nici din”kulioace”.

Igor Nicolaevici, duminică 15 Noiembrie voi merge la vot, indiferent câte ore va trebui să aștept în fața secție de votare. Voi vota cu gândul la bunicul meu mort în drum Siberia, voi vota cu gândul și în numele camarazilor mei sfârtecați de gloanțele seapartiste la Nistru în 92, voi vota pentru a mă putea întoarce ACASĂ, și, mai ales, voi vota împotriva ta și a oligarhiei tale.

De ajuns, Igor Nicolaevici! Este vremea ca Republica Moldova să devină un teritoriu fără hoție și corupție! Este vreamea oamenilor buni și cumsecade!”

nicolae butnaciuc 2

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările