ialovenionline

Guvernare locală

Teren cu numărul cadastral 5531201.350Teren cu numărul cadastral 5531201.350

Se anunță ședința Consiliului Țipala. 137 de persoane ar putea fi scutite de plata de salubrizare

25 august 2023
332 vizualizări

137 de persoane din comuna Țipala ar putea fi scutiți de taxa de salubrizare. Potrivit proiectului de decizie, aceste persoane au viza de domiciliu înregistrată în comună, dar nu locuiesc pe teritoriul comunei şi nu sunt deţinători de nici un bun imobil. Decizia ar putea fi aprobată de consilierii comunei Țipala în cadrul ședinței ordinare a Consiliului ce va avea loc pe 29 august, ora 17:30, în incinta Primăriei. 

Pe ordinea de zi sunt 13 subiecte, printre care: alocarea finanțelor și modificarea bugetului, acordarea ajutorului financiar, atribuirea unui mandat de consilier, expunerea repetată la licitație, scutirea de păți și corectarea erorilor., etc..

Potrivit proiectelor de decizie, consilierii care au activat cel puţin 2 ani în această calitate sunt beneficiari de indemnizaţie unică egală cu salariul mediu lunar pe economia naţională pentru anul 2022, în cuantum de 9 900 lei. Petru cei 13 consilieri s-ar putea aloca suma  totală de 128 700,00 lei. Și primarul Silviu Bivol ar putea beneficia de indemnizaţia unică la expirarea mandatului în mărime de un salariu mediu pe economia naţională pentru anul 2022.

Terenul agricol, proprietate publică, cu suprafaţa de 6,1 ha, bonitatea 62/ha, cu numărul cadastral 5531201.350, situat în extravilanul satului Ţipala ar putea fi scos la licitație repetată.  Deși au fost organizate mai multe licitații, ele au fost declarate nule, din motivul că nu a fost înregistrat niciun participant. Ulterior, într-o altă licitație, câștigătorul licitației a solicitat anularea rezultatelor.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările