ialovenionline
Functie vanate Andrei Vartic Regina Maria

Se caută directori pentru Liceul „Andrei Vartic” și Grădinița „Regina Maria” din Ialoveni

13 ianuarie 2022
809 vizualizări

Liceul Teoretic „Andrei Vartic” și Grădinița „Regina Maria” din orașul Ialoveni sunt în căutare de conducători. Autoritățile au anunțat concurs pentru cele două funcții vacante.

Direcția Generală Educație Ialoveni a anunțat concurs pentru ocuparea funcției vacante de director al Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, care are un total de 30 de clase cu un număr total de 766 de elevi. Până acum, în funcția de director al liceului a fost Valentina Sacara, care a atins vârsta de pensionare. Contactată de IaloveniOnline, Valentina Sacara spune că a fost „forțată” să părăsească această funcție: „Ordinul a fost pe 3 ani. Motivul – la 3 mai 2021 am împlinit 65 de ani. În regulamentul de concurs nu era stipulat. Mi-au făcut o cursă, ca să zic așa”.

Valentina Sacara este directorul Liceului Teoretic „Andrei Vartic” (fostul L.T.”Ana Muntean”, fosta Şcoala nr. 1) din 1998. „Pe 21 ianuarie 1998 am fost numita in funcție, nu mi-au ajuns 10 zile să am 24 de ani”.

Condițiile de participare la concurs pot fi consultate mai jos:

271687129 1343647019408253 8074254242939111517 n

De asemenea, primarul orașului Ialoveni a semnat o dispoziție prin care a anunțat concursul pentru suplinirea funcției vacante de director al Grădiniței de copii nr. 5 „Regina Maria”, după ce mandatul de 5 ani al actualei directoare, Tatiana Vrajmaș, a expirat. Prin aceeași dispoziție a primarului, Tatiana Vrajmaș va asigura interimatul funcției.

Contactată de IaloveniOnline, Tatiana Vrajmaș declară că va mai candida pentru un alt mandat.

CapturaDispozitie gradinita

Potrivit secretarului Consiliului orășenesc Ialoveni, Lilia Mîța, autoritatea locală are la dispoziție 6 luni pentru a organiza concursul pentru o asemenea funcție, însă a subliniat moratoriul pe angajări în sectorul public în 2022, aprobat de Guvern la sfârșitul anului 2021.

De asemenea, Lilia Mîța a amintit și despre funcția vacantă de director al Grădiniței de copii „Andrieș” din orașul Ialoveni, fiind organizate mai multe runde de concurs în acest sens, însă pentru care nu a fost depus nici un dosar.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările