ialovenionline

Guvernare locală

Primaria Pojareni

Ședință extraordinară a Consiliului local, planificată la Pojăreni

11 iulie 2023
452 vizualizări

Primarul satului Pojăreni a semnat o dispoziție cu privire la convocarea consilierilor locali in ședința extraordinară. Ședința are loc astăzi, la ora 16:00, însă proiectele de decizie nu au fost publicate spre informarea locuitorilor.

Dispoziția a fost semnată la data de 6 iulie, fiind publicată în Registrul Actelor Locale ieri, 10 iulie. Întrucât proiectele de decizie nu au fost publicate nicăieri pentru informarea și consultarea cetățenilor, IaloveniOnline a solicitat autorităților locale din Pojăreni să expedieze, pentru publicare, cele patru proiecte de pe ordinea de zi. Secretara Consiliului ne-a spus la telefon că va expedia proiectele, însă până la această oră nu am primit un răspuns.

Amintim că, conform Articolului 101 alin. (2) din Legea privind administrația publică locală prevede că „Proiectele actelor normative ale autorităților administrației publice locale se fac publice, în vederea consultării, cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de ziua aprobării actului. Adoptarea actelor în regim de urgență se efectuează în conformitate cu Legea nr.239-XVI din 13 noiembrie 2008 privind transparența în procesul decizional. 

De asemenea, Art. 10 al Legii privind transparența în procesul decizional prevede că „Autoritatea publică asigură accesul la proiectele de decizii și la materialele aferente acestora prin publicarea obligatorie a lor pe pagina web oficială a autorităţii publice, prin asigurarea accesului la sediul autorității, precum şi prin expediere prin poştă sau prin alte mijloace disponibile, la solicitarea persoanei interesate. Proiectul de decizie şi materialele aferente acestuia se plasează pe pagina web oficială a autorității publice responsabile cel puţin pentru perioada recepționării şi examinării recomandărilor.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările