ialovenionline
cupa moldovei suruceniCupa Moldovei pentru Sf. Gheorghe Suruceni. Sursa: Replica.md

Sfântul Gheorghe Suruceni a câștigat Cupa Moldovei la fotbal

31 mai 2021
865 vizualizări

Surpriză în finala Cupei Moldovei la fotbal. Echipa Sf. Gheorghe Suruceni a reușit ceea ce puțini au prevăzut și au bătut la penalty multipla campioană a Moldovei, Sheriff Tiraspol. Eroul partidei a fost portarul de la Suruceni. Nicolae Calancea a reușit să pareze 2 lovituri de la 11 metri și a adus în vitrina echipei din Suruceni primul trofeu important în istorie.

Meciul a fost unul foarte strâns. Tiraspolenii care au câștigat recent al 19-lea titlu național a aliniat un prim 11 în care nu s-a regăsit niciun jucător moldovean. Chiar dacă au avut posesia, cei de la Sheriff nu au reușit să înscrie, iar de cealaltă parte, cei de la Sf. Gheorghe s-au apărat precis și au demonstrat un joc de echipă exact și precis.

Cele 90 de minute regulamentare s-au încheiat indecis și arbitrul Gabriel Tupicico a dictat cele 2 reprize de prelungiri. Sheriff a continuat atacurile, însă Sf. Gheorghe a replicat pe contraatac, iar în minutul 115 mijlocașul Mihai Ghecev a reușit o fază spectaculoasă. După ce a trecut în viteză de mai mulți adversari, Ghecev a căzut în careu după un duel cu un fundaș tiraspolean, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. 

La penalty-uri, nervii celor de la Sf. Gheorghe au fost mai tari și au câștigat cu 3 la 2. Pentru sfinți au marcat Eugeniu SLIVCA, Artur CRACIUN și Alexandr SUVOROV, iar pentru tiraspoleni Sebastien THILL, Dimitrios KOLOVOS. Golgheterul campionatului, Frank CASTANEDA a ratat la Sheriff, la fel ca Adama TRAORE și singurul moldovean de la tiraspoleni care a intrat pe teren, Alexandr BELOUSOV. De la sfinți, Dan TARAS a fost cel care a ratat, iar portarul Nicolae CALANCEA a reușit să pareze 2 lovituri de pedeapsă.

Vedeți mai jos caseta tehnică a meciului. 

Finala Cupei Moldovei

Sheriff – Sfîntul Gheorghe 2-3 la lovituri de departajare

Au înscris la loviturile de departajare: Sebastien THILL, Dimitrios KOLOVOS / Eugeniu SLIVCA, Artur CRACIUN, Alexandr SUVOROV

Au ratat: Frank CASTANEDA, Adama TRAORE, Alexandr BELOUSOV / Dan TARAS

30 mai. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Gabriel TUPICICA
Asistenți: Andrei BODEAN și Victor MARDARI

Arbitri adiționali: Victor BUGENKO și Andrei COJOCARU
Al 4-lea oficial: Denis BORISOV

Cartonașe galbene: BIZJAK (73), CASTANEDA (89) / CRACIUN (37), GHECEV (48), LUNGU (50)

Sheriff: 26.Dusan MARKOVIĆ, 6.Stjepan RADELJIC, 9.Adama TRAORE, 10.Frank CASTANEDA, 11.Lovro BIZJAK (23.Nadrey DAGO, 77), 13.Fernando PEIXOTO (8.Alexandr BELOUSOV, 120+1), 15.CRISTIANO, 17.Dimitrios KOLOVOS, 18.Moussa KYABOU, 55.Gustavo DULANTO, 88.Rifet KAPIC (31.Sebastien THILL, 91)

Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 33.Serghei PAȘCENCO, 2.Danilo ARBOLEDA HURTADO, 3.Charles PETRO, 16.Keston Anthony JULIEN, 27.Peter BANDA, 90.Veaceslav POSMAC, 98.Maxim COJOCARU

Antrenor: Yurii VERNYDUB

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolae CALANCEA, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ (14.Aliyu ADAM, 65), 11.Mihail GHECEV (8.Alexandru OSIPOV, 114), 13.Teodor LUNGU (21.Eugeniu SLIVCA, 100), 17.Petru OJOG, 18.Mihail ȘTEFAN, 19.Serghei SVINARENCO (22.Dan TARAS, 120), 24.Sidy SAGNA, 88.Nicolai SOLODOVNICOV (9.Raman VOLKAU, 65), 97.Artur CRACIUN, 98.Victor STÎNĂ (7.Alexandr SUVOROV, 106)

Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 3.Maxim FOCȘA, 4.Andrei NOVICOV, 16.Ion BORȘ, 99.Artiom CARASTOIAN 

Antrenor: Serghei CEBOTARI

Sursa: replica.md


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările