ialovenionline
Siegfried Muresan

Siegfried Mureșan, despre prezența record a basarabenilor la alegerile europarlamentare: „Un argument puternic pentru toată Europa”

10 iunie 2024
290 vizualizări

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a mulțumit cetățenilor din Republica Moldova care dețin și cetățenie română și care au participat la alegerile europarlamentare de ieri, 9 iunie 2024. Cifra record a basarabenilor care au decis să meargă la vot în acest an reprezintă „un argument puternic pentru toată Europa că oamenii din Moldova au un cuvânt de spus privind direcția în care merge Uniunea Europeană”, spune Mureșan.

„Felicitări tuturor cetățenilor din Republica Moldova cu pașaport românesc care au participat la vot în număr record la aceste alegeri europarlamentare. Aproape 57.000 de oameni au votat la secțiile de peste Prut, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de precedentele alegeri europene. 55,2% din votanți au ales lista candidaților Partidului Național Liberal”, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai mulțumit celor din Republica Moldova pentru susținerea în aceste alegeri. „Încrederea și votul vostru mă ambiționează să lucrez și mai mult pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, mai spune Siegfried Mureșan.

De asemenea, Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, a mulțumit tuturor celor care au ieșit la vot: „Mobilizarea exemplară demonstrează că cetățenilor din stânga Prutului le pasă cu adevărat de Republica Moldova, de România și de viitorul nostru comun în Uniunea Europeană. Rezultatul obținut a arătat că oamenii nu uită cine luptă pentru ei și îi sprijină la Bruxelles”.

Amintim că alegerile europarlamentare din acest an au loc într-un context extrem de important pentru Republica Moldova – țară candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

De menționat că, deși diaspora României a fost mai pasivă la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 față de europarlamentarele din 2019, Republica Moldova a înregistrat o prezență record a alegătorilor români la secțiile de vot. Peste 25% din voturile din diaspora au venit din Republica Moldova, aceasta clasându-se pe primul lor la capitolul prezență (peste 56 de mii de alegători), urmată de Marea Britanie (31.212 voturi) și Germania (25.397 de voturi).

Citește și: Cum s-a votat la secțiile de votare din Raionul Ialoveni, la alegerile europarlamentare din 9 iunie


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările