ialovenionline

Singurătatea, consumul băuturilor alcoolice și crizele de vârstă, printre cauzele suicidului în raionul Ialoveni

14 martie 2022
523 vizualizări

Pe parcursul anului 2021 pe teritoriul raionului Ialoveni s-au înregistrat 16 cazuri de suicid în rândurile adulților și 41 de tentative de suicid. La adolescenți au fost înregistrate 8 tentative de suicid. Cele mai frecvente cauze la adulți sunt singurătatea și consumul băuturilor alcoolice iar la adolescenți, crizele de vârstă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Ialoveni, din cele 16 cazuri de suicid, 12 sunt bărbați și 4 sunt femei iar numărul tentativelor de suicid au fost înregistrate 41 de persoane,  23 de tentative la bărbați și 18 tentative la femei.

În rândul minorilor cazuri de suicid nu au fost înregistrate, însă tentative de suicid au fost 8, dintre care 2 băieți și 6 fete.

„Cele mai înalte rate se înregistrează în rândurile persoanelor din familii social vulnerabile. Totodată cel mai puternic factor de risc pentru a recurge la suicid este o tentative anterioară, neînțelegerile în familie, singurătatea și consumul de băuturi alcoolice. Cauzele suicidului în rândul adolescenților reprezintă  în mare parte crizele de vârstă, conflictele cu semenii lor sau cu membrii familiei ”, menționează Inspectoratul de Poliție Ialoveni, pentru Ialovenionline.

În Republica Moldva există chatul Anonim destinat tinerilor care  oferă consiliere psihologică anonimă privind susținerea emoțională. 
Platorma pentruviață.md  este  o sursă gratuită tuturor celor care se simt deprimați, se află în stare de depresie, sunt la un pas de suicid sau își fac griji pentru un prieten sau o rudă apropiată.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările