ialovenionline
adr centru proiect slovacia

Slovacia va oferi peste 200.000 euro pentru dezvoltarea sistemului de aprovizionare cu apă din orașul Ialoveni

24 octombrie 2020
617 vizualizări

Slovacia va oferi peste 200 de mii Euro pentru reabilitarea sistemului de aprovizionare cu apă din orașul Ialoveni. Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), proiectul va derula până în luna aprilie 2022 și va asigura conexiunea fiabilă la apă potabilă a 18.500 de locuitori, precum și  va permite conectarea la sistemul centralizat a circa 700 de gospodării.

Pe data de 23 octombrie, la Ialoveni, a avut loc conferința de lansare a acestui proiect de dezvoltare regională, ce va fi realizat cu suportul Slovaciei și are drept scop îmbunătățirea calității vieții printr-un acces mai bun la apă potabilă în orășel și creșterea gradului de conștientizare a gestionării raționale a apei.

Valoarea totală a proiectului este de 219.950,00 EUR (din această subvenție ODA slovacă 199.950,00 EUR și cofinanțarea Agenției de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok 20 000,00 EUR).

Proiectul prevede îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare prin reabilitarea unei părți a sistemului de alimentare cu apă din Ialoveni (1035 m), dar și informarea și conștientizarea populației în vederea gestionării eficiente a resurselor de apă și abordarea unui comportament responsabil față de mediu.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările