ialovenionline

Guvernare locală

Foto simbol, de la construcția unui drum din localitatea Bardar.Foto simbol, de la construcția unui drum din localitatea Bardar.

Sociteni: Consilierii au selectat trei sectoare de drum ce vor fi construite în anul 2024

18 octombrie 2023
1024 vizualizări

Trei sectoare de drum din localitatea Sociteni au fost selectate pentru a fi construite în anul 2024. Decizia aparține consilierilor locali care au votat la ședința din 5 octombrie sectoarele: strada Gurie Grosu, strada Viilor și porțiunea de drum care se mărginește cu strada Dumitru Matcovschi și strada Tricolorului.

Secretara Consiliului din Sociteni, Maria Arhip spune că nu vede o problemă că acest consiliu a decis străzile ce vor fi construite în anul viitor, deoarece în sat există o regulă nescrisă prin care construcția drumurilor se face „la rând”. 

„La noi este o ordine după care se repară drumurile, primele străzi au fost construite din regiune lacului, iar treptat se repară străzile spre primărie. Așa e și pentru alte regiuni ale satului, se construiesc conform ordinii. Pentru strada Gurie Grosu, a parvenit cererea din partea locuitorilor, pentru că este următoarea la rând pentru a fi construită, la fel și strada Viilor, doar că este în altă parte de sat. (…) Despre aceste străzi demult erau discuții de a fi incluse în ordinea de zi, însă abia acum au fost incluse ca decizii”, a precizat secretara consiliului.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările