ialovenionline
Alegeri locale 2023 Sociteni

Sociteni: Trei femei și un bărbat și-au înaintat candidatura la funcția de primar. Vezi cine sunt consilierii propuși

9 octombrie 2023
886 vizualizări

Patru candidați s-au înregistrat în cursa electorală pentru obținerea unui mandat de primar în localitatea Sociteni.  Este vorba de Marian-Bogos Victoria –  Partidul Platforma DA, Goloman  Victor – Partidul Acțiune și Solidaritate, Pașchevici  Aliona – Partidul Liberal, Cravcenco  Irina – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Un candidat independent și patru partide și-au înaintat candidaturile pentru funcția de consilier.

Marian-Bogos Victoria, candidata Partidului Platforma DA este actuala Vicepreședintă a Consiliului Raional Ialoveni și mai deține și funcția de Președintă a Organizației Teritorială Ialoveni la Platforma DA. 

Goloman  Victor, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate este actualul primar al satului Sociteni și candidează pentru al treilea mandat. Acesta a fost ales în 2019 în calitate de primar, fiind candidat independent, iar în 2015 a fost ales pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Pașchevici  Aliona, candidata Partidului Liberal candidează pentru a doua oară la funcția de primar. Prima data a candidat în 2015 pe lista aceluiași partid, acumulând doar 34 de voturi. 

Un candidat independent a depus pentru funcția de consilier în consiliul local – Pavel Luca. Și cele 4 partide au înaintat o listă de consilieri. Astfel, Platforma DA a înaintat 12 candidați, dintre care 6 bărbați și 6 femei. Partidul Acțiune și Solidaritate a înaintat 13 candidați, dintre care 6 femei și 7 bărbați.  Partidul Liberal a înaintat 7 candidați, dintre care 4 femei și 3 bărbați, iaR Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a înaintat 6 candidați, dintre care 3 femei și 3 bărbați. Lista completă poate fi văzută mai jos.

lista consilierilor Sociteni 2023
consilieri Sociteni 2023

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările