ialovenionline
358557866 662333969270624 339011957596401432 n

Șoferii depistați în stare de ebrietate la volan riscă să rămână fără mașini

8 septembrie 2023
343 vizualizări

Persoanele care conduc vehiculul în stare de ebrietate ce depășește gradul maxim stabilit de lege, care predau cu bună știință conducerea vehiculului unei persoane care este privată de dreptul de a conduce vehicule, precum și cei care conduc autovehiculul fiind privați de dreptul de a conduce – riscă să rămînă fără mașini.

Poliția Republicii Moldova anunță că a fost aprobată Instrucțiunea privind modul de aplicare a art.439/7 din Codul Contravențional al Republicii Moldova referitor la confiscarea specială a vehiculelor în cadrul procesului contravențional.

Confiscarea specială se aplică de către instanța de judecată la demersul agentului constatator.

Agentul constatator al poliției doar constată fapta, iar ulterior urmează să solicite instanței de judecată aplicarea măsurii de siguranță – confiscarea specială a vehiculului.

Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să respecte Regulamentul Circulației Rutiere pentru a nu deveni subiecții confiscării speciale.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările