ialovenionline
semafor 20150815 030

Specia dispărută a semafoarelor din Ialoveni

18 februarie 2021
840 vizualizări

Cândva, nu tare demult, semafoarele au viețuit și pe meleagurile Ialoveniului, dar din cauza unor condiții potrivnice lor, au dispărut. Erau negre, cu trei ochi: roșu, galben, verde. Erau și câteva exemplare cu doar doi ochi: roșu și verde. Ele erau prietenii oamenilor și mașinilor și îi ajutau să treacă strada în siguranță.

Ceea ce vedeți în această fotografie este, probabil, scheletul ultimului exemplar de semafor din Ialoveni. Dar acum câțiva ani niște oameni răi au „furat și ascuns” bine și această rămășiță istorică. Să nu mai cunoască nimeni că în Ialoveni au viețuit cândva semafoarele.

De câțiva ani mai mulți șefi, și mari și mai mititei, se tot chinuie să readucă specia semafoarelor în Ialoveni. Dar ceva nu le iese cum trebuie. Ba zic că n-au bani, ba că nu le dau voie șefii șefilor, care au cheile de la crescătoria modernă de semafoare. Ba cheltuiesc banii oamenilor pe mașini noi de serviciu pentru ei, că să meargă cu confort în căutarea de semafoare.

Anul trecut, totuși o familie de semafoare a fost introdusă cu chiu cu vai la o margine de Ialoveni. Împăratul Roșu, șef pe troleibuze, a bătut din palme și ca prin minune, semafoare au apărut în Ialoveni, ca să poate circula în siguranță copiii lui, troleibuzele.

Să ne punem ultima speranță și toată credința în toți șefii de la raion și primărie, care, cu multă trudă, poate vor reuși să reintroducă pe tărâmul de poveste al Ialoveniului această specie frumoasă, numită Semafoare. Semafoare care să ajute oamenii și mașinile să trăiască în bună înțelegere și în SIGURANȚĂ RUTIERĂ.

P.S.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările