ialovenionline

Guvernare locală

bucataria Spitalului raional scaledBucătăria Spitalului raional Ialoveni, 4 decembrie 2020// FOTO: Veaceslav Aftene

GALERIE FOTO// Spitalul raional Ialoveni a rămas FĂRĂ „bucătărie”. Vor apela la servicii de catering private

21 iulie 2021
1257 vizualizări

În urma unui control efectuat la 17 iunie 2021 la „Blocul Alimentar” al Spitalului raional Ialoveni reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au constatat că spațiul unde este amplasată unitatea nu corespunde condițiilor de activitate și au interzis prepararea bucatelor pentru pacienții internați în secțiile spitalicești. De asemenea, ANSA n-a autorizat nici transportarca bucatelor preparate, deoarece transportul utilizat în acest scop nu corespunde cerințelor.

Este o informație care a fost prezentată de Dinu Șargu, director al IMSP „Spitalul raional Ialoveni”, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului laloveni care a avut loc la 8 iulie 2021.

Acesta a mai informat membrii CSE că în cadrul ședinței Consiliului de Administrare al Spitalului s-a luat decizia de a fi contractate servicii de catering, iar pentru acestea IMSP Spitalul raional laloveni, până la finele anului 2021 are nevoie de 990 000 lei, sumă destul de mare pentru instituție.

Pentru amenjarea unui Bloc alimentar modern sunt necesari 1,5 milioane de lei

„Efectuând o analiză financiară, pentru amenajarea Blocului alimentar, conform cerințelor și normativelor, este necesară suma de 1,5 milioane lei, atât pentru reparația capitală, cât și pentru procurarea utilajului tehnologic. Dat fiind faptul că insituția Spitalului raional laloveni a fost antrenată în Secții cu profil COVID-19, capacitatea financiară a instituției a fost micșorată, o bună parte din buget fiind îndreptată spre cheltuieli de combatere și tratament Covid. Iată de ce este necesară o alocare financiară din partea Consiliului raional pentru a soluționa această problemă.”, scrie în procesul verbal al ședinței CSE din 8 iulie.

Dinu Sargu bucatarie inchisa de ANSA
Fragment din PV al ședinței din 8 iulie 2021 a Comisiei pentru Situației excepționale Ialoveni cu afirmațiile directorului Spitalului raional, Dinu Șargu

Comisia raională de situații a expționale a Hotărât

Examinând subiectul nr. 5 din Ordinea de zi a ședinței, în urma propunerilor și dezbaterilor, Comisia pentru Situații Excepționale a raionului laloveni, A HOTĂRÂT:

  1. Se propune spre aprobare Consiliului raional laloveni finanțarea lucrărilor de reparație capitală a Blocului Alimentar, cu procurarea utilajului necesar, cu valoarea estimativă de 1 ,5 mln lei;
  2. De a înainta către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (Direcția Teritorială pentru Siguranța Alimentelor Hîncești/cu raza de acoperire și a raionului laloveni) solicitarea pentru a revizui măsurile restrictive aplicate conform prevederilor Procesului verbal de control nr. 1031 din 17.06.2021 ;
  3. Conducerea IMSP Spitalul raional ialoveni va asigura elaborarea și întocmirea actelor necesare, confom cerințelor de deviz și proiectare.
s a decis alocare 15 miloane bloc alimentar
Hotârea Comisiei pentru Situației excepționale Ialoveni cu privire la situația Blocului Alimentar al Spitatului

În luna decembrie 2020 am avut ocazia de a face o vizită în „bucătăria” și depozitul de alimente a Spitalului raional Ialoveni. Acesta este amplasat în demisolul clădirii unde se află maternitatea și mâncarea gătită era transportată la secția internare cu un minivan.

Cum arată „pe interior” blocul alimentar al Spitalului raional laloveni la data de 4 decembrie 2020, vedeți în aceste imagini foto:

Intrarea principala in blocul alimentar prin curtea maternitatii
Intrarea principală în blocul alimentar prin curtea maternității
Oficiul sefilor responsabil de blocul alimentar
„Oficiul” șefilor responsabil de blocul alimentar
Depozititul de produse alimentare legume
Depozititul de produse alimentare legume
Rafturile cu conserve si crupe
Rafturile cu conserve și crupe
Depozitul de crupe ulei si niste pui pusi la dezghetat
Depozitul de crupe ulei și niște pui puși la dezghețat
Frigidere pentru lactate carne
Frigidere pentru lactate carne
Bucataria propriu zisa unde se gateste mancarea
Bucătăria propriu-zisă unde se gătește mâncarea
Lavoare pentru spalat legume
Plite electrice pentru gatit
Plite electrice pentru gătit
Locul pentru taiat paine
Locul pentru tăiat pâine
Depozitul de produse de igiena si curatenie 2
Depozitul de produse de igienă și curățenie 2
Depozitul de produse de igiena si curatenie
Depozitul de produse de igienă și curățenie
Vesela de unica folosinta pentru bucatele din sectia Covid
Veselă de unică folosință pentru bucatele din secția Covid
Spatiul si cada pentru dezinfectari
Spațiul și cada pentru dezinfectări
Spatiul si cada pentru dezinfectari 2
Spațiul și cada pentru dezinfectări 2
Cratite cu bucate pregatite sa fie duse la sectia internare

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările