ialovenionline

Guvernare locală

gangura

Starea deplorabilă a drumurilor locale este principala problemă identificată de cetățenii din Gangura

30 iunie 2023
444 vizualizări

Starea drumurilor locale este principala problemă a locuitorilor comunei Gangura, cel puțin așa arată rezultatele sondajului, realizat de programul Comunitatea mea. Sondajul a fost realizat în comuna Gangura în luna mai, pe un eșantion de 670 de gospodării, de la care au fost colectate 470 de chestionare. 

Potrivit sondajului, aproape 40 % din cetățenii au indicat că drumurile sunt înguste, asfaltul este deteriorat, multe gropi, glod, lipsa canalelor de scurgere, iar pe timp de ploaie, copii merg prin băltoace.

Lipsa Centrului Cultural este a doua problemă cu care se confruntă locuitorii comunei. Aceștia menționează în sondaj că „dacă nu e Casă de Cultură, treptat, satul moare”, locuitorii nu au unde să-și petreacă timpul liber și nu au să-și desfășoare activitățile culturale.

O a treia problemă este gunoiștea și salubritatea. Aici locuitorii au indicat că „în localitate lipsesc containere pentru gunoi” iar câinii împrăștie gunoiul.

356844782 6669984599700891 1329511145610575513 n

Primarul comunei, Marcel Bobeica susține că acest sondaj a fost realizat în cadrul parteneriatului pe care îl are Primăria cu programul Comunitatea mea. „Urmează să avem și consultări publice cu cetățenii pentru a identifica și a decide problema stringentă din localitate”, a spus Marcel Bobeica.

Problema aleasă în urma consultărilor fa fi înaintată spre concursul de finanțare la programul Comunitatea mea.

Programul Comunitatea mea este la a patra rundă și are 30 de parteneri noi. În acest an în raionul Ialoveni, partenerii sunt primăria Dănceni și primăria Gangura.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările