ialovenionline
Brown Cream Aesthetic Photo Colage

Tinerii din Costești sunt îndemnați să participe la constituirea Consiliului Local de Tineret

3 decembrie 2023
402 vizualizări

Administrația Casei de Cultură din Costești inițiază procesul de constituire a Consiliului Local de Tineret. Tinerii cu vârsta de 14-35 de ani interesați sunt invitați pe 8 decembrie, ora 16:00, în sala Casei de Cultură.

„Căutăm tineri dedicați, proactivi și implicați care doresc să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea calității vieții în comunitatea noastră. Invităm cu căldură tinerii interesați să participe la această inițiativă să se alăture discuțiilor și să împărtășească ideile lor pentru un sat mai prosper”, menționează directoarea Casei de Cultură, Parascovia Marandici. 

Consiliul Local al Tinerilor este o structură de reprezentare, consultare şi de împuternicire a tinerilor, care asigură participarea lor la dezvoltarea comunitară, în special în procesul decizional. Consiliul este organizat şi funcţionează independent, este apolitic, are rol consultativ.

Screenshot 2023 12 03 at 00.16.51

În raionul Ialoveni tinerii activi au posibilitatea să participe la Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni”, implementat din anul 2010 de A. O. „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni şi Fundaţia Est-Europeană din Moldova. Până în anul 2023 au fost desfășurate 26 de runde de granturi mici pentru tineri, și au fost susținute financiar circa 496 de proiecte realizate de consiliile locale de tineret, de consiliile elevilor şi de grupurile de iniţiativă civică ale tinerilor din 25 de localităţi ale raionului Ialoveni, cu un buget total de peste 3,2 mln. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările