ialovenionline
Afis scriere proiecte ianuarie2024 2048x1152 1

Tinerii din raionul Ialoveni, invitați să învețe cum se scriu proiectele de dezvoltare comunitară

13 ianuarie 2024
378 vizualizări

Consiliul Raional Ialoveni și Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni”, în calitate de parteneri ai Programului raional ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”, invită reprezentanții consiliilor locale de tineret, ai consiliilor elevilor și ai grupurilor de inițiativă civică, pentru a participa la atelierul de instruire ,,Scrierea proiectelor mici de dezvoltare comunitară”, Runda a XXVIII – a.

Evenimentul este planificat pentru trei zile: 20, 21 și 27 ianuarie 2024, în intervalul orelor 10:00 – 16:00, în sala mare de ședințe din incinta Consiliului raional Ialoveni.

Runda a XXVIII-a de primăvară va începe cu atelierul de instruire pentru echipele de tineri și tinere, privind elaborarea proiectelor mici, conform etapelor: identificarea și analiza problemei, definirea scopului, stabilirea obiectivelor, întocmirea planului de acțiuni și setarea rezultatelor scontate. Totodată, prin exerciții interactive, participanții vor învăța să lucreze în echipă, să comunice eficient și să inițieze relații de colaborare cu actorii din comunitate.

Menționăm că, participanții la instruire au șansa de a obține până la 15 mii de lei pentru implementarea unui proiect care să sporească implicarea tinerilor în viața publică, organizarea alegerilor participative pentru crearea, reconstituirea consiliului local al tinerilor, precum și consolidarea capacităților membrilor consiliului elevilor, a echipei consiliului local al tinerilor.

Doritorii de a beneficia de această oportunitate, trebuie să se înscrie în prealabil prin completarea și expedierea formularului de înregistrare, accesând link-ul dat https://forms.gle/3KLmpHvghM4Z4shm7, până la data de 17 ianuarie curent.

Cheltuielile de alimentare (pauză de cafea/prânz) vor fi asigurate de organizatori. Totodată, atelierul de lucru va cuprinde între 25 și 30 de tineri, iar la final participanții la instruire vor beneficia de certificate de competențe.

Evenimentul este organizat de partenerii Programului raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni”: Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni”, Consiliul raional Ialoveni, IM Swedish Development Partner și Fundația Est-Europeană.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările