ialovenionline
forum raional tineret 2021 editia 2

Tinerii din raionul Ialoveni sunt invitați la cel de-al doilea Forum din acest an

25 iunie 2021
632 vizualizări

Forumul Raional de Tineret, ediția a II-a, se va desfășura miercuri, 30 iunie 2021, între orele 11:00 – 15:00, în incinta Centrulului de Business Ialoveni din pădurea Ruseștii Noi. Organizatorii evenimentului, Consiliul raional Ialoveni și A. O. ,,Eco-Răzeni”, invită să participe tineri activi, cu vârste cuprinse între 14 și 35 ani, din localitățile raionului Ialoveni.

Forumul se desfășoară în contextul finalizării procesului de elaborare a Programului de dezvoltare a politicilor de tineret ale raionului Ialoveni pentru anii 2022 – 2026.

În agenda evenimentului sunt incluse următoarele subiecte:

  • Stabilirea direcțiilor strategice, cât și a obiectivelor programului;
  • Elaborarea planului de acțiuni, cu indicarea resurselor necesare, a perioadei de realizare, și desemnarea responsabililor și a partenerilor”;
  • Prezentarea rezultatelor preliminare ale implementării proiectelor finanțate în cadrul Rundei a XXII-a de granturi mici a Programului raional ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”.

Evenimentul va cuprinde patru ateliere de lucru, cu participarea tinerilor activi împreună cu actorii politicilor de tineret:

  1. Promovarea modului sănătos de viață în rândul tinerilor – responsabili: Lilia DUNAI, șef, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ,,Avante”, Ialoveni; Maria BIVOL, președinte, A. O. ,,Alternativa”, Costești; Olesea GHERMAN, angajată a Inspectoratului de Poliție Ialoveni.
  2. Ghidarea în carieră, angajarea în câmpul muncii și susținerea tinerilor antreprenori – responsabili: Sergiu GURĂU, director executiv, A. O. ,,Eco-Răzeni” și Cristina TROFIM, Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialoveni.
  3. Dezvoltarea serviciilor de educație non-formală, informare și instruire pentru tineri – responsabil: Cristina ȘOVA, specialist principal, Direcția Generală Educație Ialoveni și Maria LEVINTE, consilier raional în Consiliul Raional Ialoveni.
  4. Sporirea activismului civic al tinerilor – responsabil: Victor PLETOSU, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, Aparatul Președintelui Raionului Ialoveni.

Doritorii de a participa la Forum trebuie să se înregistreze în prealabil, prin completarea și expedierea formularului https://forms.gle/zCfcmKhTe4yQmQp6A , până la data de 29 iunie 2021.

Participanții la eveniment vor purta măști de protecție și vor respecta distanța fizică de minim 1m între persoane, atât în cadrul evenimentului la Centrul de Business, cât și în transportul public.

Important ! La data de 30 iunie 2021, orele 10:00 – 10:40, câteva microbuze vor asigura deplasarea participanților la forum de la Consiliul Raional Ialoveni spre Centrul de Business Ialoveni, precum și retur, la finele evenimentului.

Cheltuielile de deplasare ale participanților vor fi rambursate de către organizatori la prezentarea copiei actului de identitate (certificat de naștere / buletin de identitate). Participanții vor beneficia de pauză de cafea și de prânz.

Contactele organizatorilor: Gurău Sergiu, director executiv, A.O. ,,Eco-Răzeni”, 079641243; Pletosu Victor, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, 068230922.

Forumul Raional de Tineret se desfășoară în cadrul proiectului regional ,,Activismul tinerilor – soluția dezvoltării comunitare”, implementat de Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni” în parteneriat cu administrația raionului Ialoveni, în contextul Programului de granturi ,,Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările