ialovenionline
fondul pentru tineri 2022Foto: echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni, 27.12.2021, s. Costești

Tinerii din raionul Ialoveni sunt invitați să învețe cum se scriu proiectele

18 ianuarie 2022
1531 vizualizări

Tinerii activi din grupurile de iniţiativă civică, consiliile elevilor și consiliile locale de tineret din raionul Ialoveni, care au dorința de a elabora proiecte și intenția de a participa la concursul lansat în cadrul rundei a XXIV-a de granturi mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni, sunt invitați să participe la un atelier de instruire pe tema ,,Scrierea proiectelor”.  Atelierul se va desfășura în două duminici, 23 și 30 ianuarie 2022, între orele 10:00 și 16:00, în sala mare de ședințe a Consiliului Raional Ialoveni.

Astfel, runda de granturi din primăvară va începe cu o instruire despre elaborarea proiectelor conform matricii cadrului logic (problemă, scop, obiective, plan de acțiuni, buget și rezultate scontate). Totodată, aplicanții care vor participa la concursul de proiecte, vor fi antrenați în exercițiul de accesare a platformei online a tinerilor activi: ,,Eu sunt Ialoveni”.

Tinerii instruiți vor avea posibilitatea de a câștiga granturi de până la 13 mii lei pentru realizarea unui proiect de dezvoltare comunitară sau de organizare a alegerilor participative pentru crearea/reconstituirea unui consiliu local al tinerilor.

Doritorii de a participa la instruire, trebuie să se înscrie în prealabil prin completarea acestui formular până la data de 28 ianuarie 2022 https://forms.gle/xUmQ2GYGPsszwTG4A

Câteva aspecte importante pentru participanţii care se vor înregistra la atelierul de instruire:

  • Participanții la eveniment se vor prezenta cu un act de identitate în original (este nevoie de IDNP-ul persoanelor pentru a întocmi fișa epidemiologică);
  • Cheltuielile de deplasare și de alimentare vor fi asigurate de organizatori la prezentarea actului de identitate şi a biletului de călătorie;
  • Într-un atelier vor participa cel mult 30 de tineri;
  • Toți participanții vor purta măști de protecție, vor dezinfecta mâinile și vor respecta distanța fizică de cel puțin un metru între persoane.

Mai multe detalii despre Fondul pentru Tineri Ialoveni găsiți pe pagina programului: www.fondultinerilor.md 

Date de contact: Gurău Sergiu, director executiv, A.O. ,,Eco-Răzeni”, 079641243; Pletosu Victor, specialist principal în domeniul politicilor de tineret din cadrul Consiliului raional Ialoveni, 068230922.

Atelierul de instruire este organizat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni și cu sprijinul Fundației Est-Europene din resursele Suediei.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările