ialovenionline
Alegeri locale 2023 Tipala

Țipala: Patru candidați la funcția de primar. Vezi cine sunt consilierii propuși

8 octombrie 2023
1019 vizualizări

Patru candidați s-au înregistrat în cursa electorală pentru obținerea unui mandat de primar în comuna Țipala.  Este vorba de Dorian Coca – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Poiată Larisa – Partidul Platforma DA, Bivol Silviu –  Partidul Acțiune și Solidaritate și Moruz Zinaida – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

alegeri primar tipala 2023

Dorian Coca, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei are 42 de ani. Alte detalii despre studii, loc de muncă sau profesie nu este indicat în lista candidaților.

Poiată Larisa, cadidata Partidului Platforma DA are 38 de ani, este de profesie profesoară și activează la Liceul Teoretic Țipala.

Bivol Silviu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate este actualul primar al comunei Țipala, are 41 de ani și de profesie este inginer. În 2019 el a fost ales pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. 

Moruz Zinaida, candidata Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are 46 de ani și este de profesie asistentă medicală.

Pentru funcția de consilier local Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a înaintat 15 candidați, dintre care 6 femei și 9 bărbați, Partidul Platforma DA  a propus o listă cu 14 candidați, 8 femei și 6 bărbați, iar Partidul Acțiune și Solidaritate a înaintat 14 candidați, dintre care 6 femei și 8 bărbați. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a înaintat 7 candidați, dintre care 4 femei și 3 bărbați. Lista completă poate fi văzută mai jos.

pdcm consilieri 2023 Tipala
PSRM Tipala consilieri 2023
platforma da consilieri 2023 Tipala
PAS Consilieri Tipala 2023

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările