ialovenionline
320632

Țipala: Sancțiuni pentru nerespectarea regulilor pe teritoriul cimitirelor 

27 iunie 2023
1127 vizualizări

Fumatul, prezența persoanelor în stare de ebrietate, a cerșetorilor și a vânzătorilor ambulanți, accesul copiilor mai mici de 10 ani neînsoțiți, tranzitul pietonal și aruncarea gunoiului sunt câteva dintre interdicțiile prevăzute în Regulamentul cu privire la administrarea și funcționarea cimitirelor din comuna Țipala. Prezentul Regulament a fost votat de consilierii comunei, pe 15 iunie, la ședința consiliului și se aplică pentru toate cele patru cimitire din comună. Cetățenii ce nu vor respecta regulamentul vor fi sancționați de către poliție, conform legislației în vigoare, în baza proceselor verbale de constatare și încălcare a prezentului regulament.

Potrivit Regulamentului accesul vizitatorilor este permis zilnic între orele 7:00-20:00, pe poarta principală, iar la necesitate va fi contactată persoana responsabilă pentru a deschide celelalte căi de acces. 

Pe teritoriul cimitirelor sunt interzise acțiuni precum: profanarea prin orice mijloc a mormintelor, ruperea, călcarea sau scoaterea florilor din cimitire, distrugerea sau degradarea arborilor, plantarea fără aprobare a arborilor, arbuștilor sau a tufișurilor pe morminte, producerea zgomotului.

 De asemenea, este interzis accesul animalelor și lăsarea lor liberă în spațiul cimitirelor.

Primăria comunei Țipala are dreptul de a atribui loc de înhumare în cazul decesului, conform planului parcelar și  de a desființa orice construcție funerară executată fără avizul compartimentului de specialitate. 

De asemenea, Primăria este obligată mențină curățenia în cimitire și să îmbunătățească cimitirele și căile de acces și să afișeze în locuri vizibile extrase din Regulament pentru informarea cetățenilor. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările