ialovenionline
Microbuzul 35

Transportatorii de pasageri au aplicat tarife majorate pentru călătoriile cu microbuzul

9 martie 2022
890 vizualizări

Cei care călătoresc cu transportul public achită mai mult pentru o călătorie. Mai mulți agenți economici care efectuează curse regulate pe rute interurbane au anunțat punerea în aplicare a noilor tarife, în conformitate cu noul ordin al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, conform căruia a fost majorat tariful cu 10 bani per kilometru.

Unii ialoveneni au scris pe rețelele de socializare că au achitat 6 lei pentru o călătorie Chișinău (Telecentru) – Ialoveni (Centru), 8 lei pentru o călătorie Chișinău (Telecentru) – Ialoveni (Drumul Viilor) și 3 lei pentru o călătorie prin orașul Ialoveni. Alții au spus că au achitat aceiași bani pe care i-au achitat până acum.

Am contactat cele două companii care prestează servicii de transport public în orașul Ialoveni. Administratorul „Velros-Trans”, Ștefan Bivol, nu ne-a răspuns la apeluri pentru a confirma în mod oficial majorarea tarifului. Administratorul SRL „Liliana Jumir”, Veaceslav Plamadeala, spune că nu a aplicat noile tarife întrucât intenționează să își suspende activitatea pe această rută.

„Am depus la ANTA, la sfârșitul lunii februarie, o cerere de suspendare a autorizației. Cred că este destul de clar. Rentabilitatea pe ruta Ialoveni-Chișinău a scăzut. Noile prețuri nu ne ajută. Fluxul de pasageri a scăzut, dar este de înțeles, lumea alege diferența de preț, la troleibuz plătesc mai puțin”, ne-a spus Veaceslav Plămădeală.

De asemenea, „Liliana Jumir” efectuează curse care fac legătura dintre Chișinău și localitățile Ruseștii Noi, Ulmu, Văsieni. Pentru aceste curse, au fost aplicate următoarele tarife:

Chișinău – Văsieni – 17 lei

Chișinău – Ulmu – 22 lei

Chișinău – Ruseștii Noi – 15 lei

Chișinău-Ruseștii Vechi – 15 lei

Ruseștii Noi – Ialoveni – 10 lei

Ruseștii Noi – Sociteni – 8 lei

Ruseștii Noi – Dănceni – 8 lei

Ruseștii Noi – Moldova -10 lei

Ruseștii Noi – intersecție sos. Hîncești – 3 lei

De asemenea, internauții au publicat și noile tarife afișate în microbuzul ce efectuează curse pe ruta Mileștii Mici – Chișinău. Pentru o călătorie din Chișinău până în Mileștii Mici (gara centru) sau invers călătorii achită acum 15 lei. Din Mileștii Mici până în centrul orașului Ialoveni, călătorii achită 7 lei.

275188410 1154579602011534 385849152422550805 n

De menționat că, în urma protestului transportatorilor, organizat timp de trei zile, la începutul lunii februarie, a fost luată decizia de majorare cu 10 bani per kilometru a tarifului pentru transportul de călători. Astfel conform ordinului Ministerului Infrastructurii, din 1 martie se aplică un tarif de 70 de bani.km pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate raionale și interraionale.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările