ialovenionline
big europa se pregateste pentru un val masiv de refugiati dinspre ucraina 1645799208

Trei centre de plasament a refugiaților ucraineni se vor deschide în raionul Ialoveni

4 martie 2022
811 vizualizări

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni a decis deschiderea a două centre de plasament temporar a refugiaților în localitatea Costești cu o capacitate de 235 de locuri. Iar al treilea urmează a fi amenajat la etajul 1 a maternității din orașul Ialoveni. De asemenea, instituțiile de învățământ vor recepționa cererile de înmatricularea copiilor refugiaților prin Direcția Generală Educație Ialoveni.

Potrivit hotărârii Comisiei Situații Excepționale a raionului Ialoveni, din 3 martie administrația Publică locală din Costești împreună cu Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Ialoveni va înainta demers către Agenția Națională pentru Asistență Socială. Demesul prevede  deschiderea a două centre de plasament temporar a refugiaților din Ucraina în  Centrul de plasament „ Speranța” cu o capacitate de 100 de locuri și  Centrul de plasament „Complexul Turistic Costești” cu o capacitate de 135 de locuri.

De asemenea, etajul 1 a maternității din Ialoveni urmează a fi cel de-al treilea centru care va fi deschis pe teritoriul Ialoveni. Pentru amenajarea acestui spațiu președintele raionului va identifica resurse pentru procurarea și amenajarea cabinelor de dus, boilerilor și a mașinelor de spălat.

Copii refugiaților urmează a fi încadrați în procesul educațional în școli în baza unei cereri la Direcția Generală Educație Ialoveni.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Ialoveni, până la data de 4 martie sunt înregistrați 983 de persoane refuguate pe teritoriul raionului Ialoveni.

275258229 4784722988293417 4383999680265682853 n

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările