ialovenionline

Guvernare locală

CRI 28.11.23

Trei consilieri raionali au renunțat la mandatele lor. Cui i-au fost atribuite fotoliile

13 decembrie 2023
596 vizualizări

Comisia Electorală Centrală a recepționat cererile de demisie a trei consilieri raionali Ialoveni și a atribuit mandatele altor trei candidați supleanți. 

Consilierii care au renunnțat la fotoliile din cadrul Consiliului Raional Ialoveni sunt: Anatolie Dimitriu (Liga Orașelor și Comunelor), Sergiu Armașu (PAS) și Valentina Meșină (Partidul Democrația Acasă). 

În locul lor, în Consiliul raional Ialoveni acced: Galina Tonu (LOC), Diana Gorceac (PAS) și Veronica Pascal (Partidul DA).

De menționat că Sergiu Armașu și Valentina Meșină au renunțat la mandatele de consilier raional în favoarea mandatului de primar de Ialoveni și, respectiv, Ruseștii Noi. În aceeași situație se află și alți consilieri raionali, care, cel mai probabil vor renunța la mandatele lor în favoarea altor funcții obținute în urma alegerilor locale.

Ce ține de Anatolie Dimitriu, la solicitarea IaloveniOnline, acesta spune că a cedat locul în Consiliul Raional unui alt coleg, însă va activa în continuare fără a deține vreo funcție. „Așa și am promis la alegători. Eu pot face la fel de multe nefiind consilieri, președinte sau vicepreședinte de raion. Oricum voi aduce proiecte și voi munci pentru raion. Voi fi cu colegii și vom analiza toate proiectele care vor fi”, a spus Anatolie Dimitriu reporterului IaloveniOnline.

Despre demisia lor și accederea altor consilieri raionali, IaloveniOnline va informa suplimentar.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările