ialovenionline
cresa

Trei creșe din raionul Ialoveni au fost desemnate câștigătoare la concursul de granturi mici, finanțat de FNDRL

12 iulie 2023
787 vizualizări

Inițiativele din orașul Ialoveni, Puhoi și Bardar au fost desemnate câștigătoare la concursul de granturi mici, finanțat de Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Decizia a fost aprobată astăzi, 12 iulie, la ședința Guvernului. La nivel național au fost selectate 22 de instituții. 

 Astfel, Guvernul  se angajează să îmbunătățească serviciile de îngrijire a copiilor cu vârste de până la 3 ani, prin extinderea numărului de creșe în Republica Moldova. 

Prin intermediul concursului au fost selectate 22 de proiecte de construcție și reabilitare a creșelor, din cele 43 depuse de către autoritățile publice locale de nivelul I, pentru a crea un mediu sigur și stimulant în dezvoltarea copiilor. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la 10 milioane de lei, alocați din FNDRL.

În raionul Ialoveni inițiativele câștigătoare sunt:
1. or. Ialoveni – Extinderea serviciilor de creșă în instituțiile preșcolare din orașul Ialoveni prin dotarea acestora cu mobilier corespunzător.
2. Bardar –  Extinderea grupelor de creșă publice.
3. Puhoi – Îmbunătățirea condițiilor sanitare pentru grupa de creșă din grădinița de copii/creșă Nr.2 .

Concursul de granturi mici, la care au participat autoritățile publice locale de nivelul I, a fost destinat localităților care au o populație mai mare de 5000 de locuitori.

Inițiativele selectate pot fi văzute mai jos.

Screenshot 2023 07 12 14.55.43

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările