ialovenionline
tigari electronice rotated

Trei tineri din Chișinău și Ialoveni, prinși cu țigări electronice vândute ilegal. Marfa a fost ridicată de polițiști

14 septembrie 2021
602 vizualizări

Activitatea ilicită a trei tineri din municipiul Chișinău și orașul Ialoveni a fost deconspirată de Inspectoratul Național de Investigații. Cei trei au vârste cuprinse între 21 și 35 de ani și vindeau țigări electronice cu lichid ce conținea nicotină, fără acte de proveniență.

Activitatea celor trei a fost urmărită în ultimele câteva luni. Aceștia desfășurau activitate de întreprinzător pe teritoriul unei piețe din Chișinău, iar oamenii legii au constatat că marfa respectivă era comercializată inclusiv minorilor, fără eliberarea bonurilor de casă.

Marfa expusă spre vânzare nu avea acte de certificare a calității și conformității, iar pe ambalaj lipsea informația despre produs în limba de stat, avertismentul de sănătate pentru consumatori și efectele nocive cauzate de consumul acestora, astfel fiind pusă în pericol sănătatea consumatorilor.

Drept urmare, ofițerii de investigație au ridicat  bunuri în valoare de circa 300 000 de lei.

Persoanele vinovate riscă amenzi în mărime de circa 10 000 lei fiecare, cu confiscarea și nimicirea mărfii.

În acest context, oamenii legii recomandă cetăţenilor să achiziționeze astfel de mărfuri doar din magazinele autorizate.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările