ialovenionline
Primar din primul tur 6

Turul II: Cine sunt primarii aleși astăzi în Nimoreni, Ruseștii Noi și Suruceni

19 noiembrie 2023
1381 vizualizări

Astăzi, 19 noiembrie, în trei localități din raionul Ialoveni s-au deafășurat alegerile locale, unde cetățenii și-au ales primarul din turul doi. Peste 3800 de oameni s-au prezentat la urnele de vot, constituind 41, 13% din totalul alegătorilor cu drept de vot.

În comuna Ruseștii Noi, Valentina Meșină, candidata Partidului Democrația Acasă, a câștigat fotoliul de primar cu 52,94%, în timp ce contracandidatul său, Ion Levinița, a acumulat 47,07%.

În localitatea Suruceni a câștigat candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Gorceac cu 51,30% din voturi, cu o diferență de doar 27 de voturi față de oponenul său Alexandru Vremea, candidatul Partidului Liga Orașelor și a Comunelor.

Andrei Covali, candidatul Partidului Social Democrat European, a câștigat alegerile din Nimoreni cu 57,13%, în timp ce contracandidata sa Alexandra Dimitrov, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, a acumulat 42,87%.

Toți câștigătorii au fost realeși în funcția de primar.

Primar din primul tur 3 1
Primar din primul tur 5 1
Primar din primul tur 2 1

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările